pe-ki apartman

Székesfehérvári kirándulás: milyen látnivalókat érdemes megnézni? (X)

by admin

Székesfehérvár több száz éves történelmi múltra tekint vissza, számos kiállítóhely és látnivaló vár minket itt, ezért nem is csoda, hogy minden évben sokan felkeresik, mint kirándulási célpontot. Ha mi is egy székesfehérvári kirándulást tervezünk számos látnivaló közül válogathatunk.

A következő látnivalókat és nevezetességeket érdemes megtekinteni

 1. Koronázó Bazilika Romkertje: A város legismertebb műemléke, ahol magyar királyokat koronáztak meg. A bazilika ma már romokban áll, de a helyszín még mindig lenyűgöző.
 2. Országalma: A városháza téren található ez a modern műalkotás, amely a magyar koronázási hagyományokat ünnepli.
 3. Bory-vár: Egy művészeti műhelyként és lakóházként szolgáló kastély, melyet Bory Jenő építész és szobrász tervezett és épített.
 4. Zichy liget: Egy szép városi park, amely kiváló hely a pihenésre és sétára.
 5. Szent István Művelődési Ház: A város egyik kulturális központja, ahol színházi előadásokat, koncerteket és egyéb kulturális eseményeket rendeznek.
 6. Városháza: A város gyönyörű, történelmi városházája a központban található.
 7. Szerb ortodox templom: Egy lenyűgöző templom, amely Székesfehérvár szerb közösségének kulturális központja.
 8. Székesfehérvári Szent István-székesegyház: A város fő temploma és a mellé épült, lenyűgöző kripta, ahol a magyar királyokat temették el.
 9. Képtár és múzeumok: A város számos művészeti galériával és múzeummal rendelkezik, ilyen például a Városi Képtár Deák Gyűjtemény vagy a Szent István Király Múzeum.
 10. Ha túl meleg van a városnézéshez, akkor az Árpád Fürdő és Csitáry G. Emil Uszoda és Strandfürdő is jó lehetőség a hűsölésre.
 11. Ha inkább a természetben bóklásznánk, túráznánk, azt is megtehetjük, a székesfehérvári Sóstó erre remek helyszín lehet. Jól látszik, hogy Székesfehérvár családosoknak, egyedülállóknak vagy időseknek is remek kirándulóhely lehet.

A város könnyen bejárható gyalogosan, és számos kávézó, étterem és üzlet várja a látogatókat.

Ha több naposra tervezzük a székesfehérvári látogatást

Ahogy a felsorolásból is jól látható, Székesfehérváron és környékén rengeteg a látnivaló, így akár egy hosszabb nyaralást is tervezhetünk oda. Ha szállásban gondolkodunk, akkor a Pe-Ki Apartmanokat mindenképp érdemes számításba venni. Az apartmanok tiszták és jól felszereltek, tehát mindent megtalálunk bennük, ami kényelmessé teheti a pihenésünket.

Az apartmanok mindig jó lehetőséget jelentenek, hiszen kötetlenül jöhetünk-mehetünk, nem köt minket például a vacsora, emellett azon sem kell aggódunk, hogy túl sok embert kell kerülgetünk a hallban, emiatt pedig lassan halad a bejelentkezés.

A Pe-Ki Apartmanok akár egy család számára is megfelelőek lehetnek, de pároknak is tökéletes lehetőséget kínálnak egy hosszú hétvégére, vagy akár egy-két hétre is. Ha nyaralni, pihenni megyünk Székesfehérvárra, és több napot kívánunk ott eltölteni, a Pe-Ki Apartmanokat mindenképp érdemes számításba venni, mint szálláslehetőséget.

via: Lépés Magazin

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben