otthon spa lámpa

Szeretnénk otthon is élvezni a spa élményét? Ezekre lesz szükségünk! (X)

by admin

Már egyáltalán nem számít luxusnak, ha például melegvizes jakuzzit szeretnénk építtetni a teraszunkra. A beépíthető jakuzzikat egy az egyben megrendelhetjük már online is, a többit pedig szinte filléres összegekből kialakíthatjuk hozzá mi magunk. Mit érdemes beszereznünk hozzá?

Először is kell egy jó jakuzzi

Online szinte bármit megrendelhetünk. Ez a jakuzzikkal is így van. Az ilyen, fedett kültérre is használható medencék teljesen kompletten érkeznek hozzánk. Választhatunk azonban többféle opció közül is. A jakuzzit rendelhetjük beépítetten, burkolattal. Ebben az esetben csupán be kell kötni a medencét a teraszon, és már élvezhetjük is a téli forró pezsgést. Azonban lehet olyan választási lehetőségünk is, amikor a jakuzzinak csak a medencerészét és a hozzátartozó motort, szivattyúkat vesszük meg. Ez lényegesen olcsóbb megoldás, azonban azok számára, akik nem riadnak vissza egy kis barkácsolástól, egészen kifizetődő lehet. Jakuzziból egyébként felfújhatót is vehetünk, és mindkét esetben készíthetünk hozzá egyedileg burkolatot, illetve vázat. Ha így döntünk, akkor nem muszáj mindig leereszteni a jakuzzit. Elég, ha télen, a fagyok idején leeresztjük belőle a vizet, majd letakarjuk az egész vázat a jakuzzival együtt. Ha azonban kifejezetten meleg vízzel tervezzük télen is használni, még erre sem lesz gondunk a felfújható medence esetén. A felfújható jakuzzi esetében viszont a kiváló minőségre mindenképp figyeljünk oda. Amíg a merev jakuzzik többnyire megbízhatóak, a felfújható esetén beleválaszthatunk ugyanis a rosszabb minőségbe.

Milyen vázakat készíthetünk házilag a jakuzzihoz?

A legnépszerűbb burkolat mindig fából készül. Ezt is alkalmazhatjuk, hiszen lényegében ehhez bármilyen olyan fa jó, ami jól bírja a kifröccsenő vizet. A fát akár raklapokból, hulladékfából is összeszedhetjük, ebben az esetben kifejezetten egyedi, rusztikus hatású jakuzzink lehet. Ezen kívül azonban akár kőből és téglából is építhetünk vázat a jakuzzi számára, és tulajdonképpen bármiből, ami számunkra küllemében is megfelelő. Egy dologra azonban mindig figyeljünk oda: a lépcső kialakításánál csúszásmentes felületet kell létrehoznunk.

Kiegészítők a terasz jakuzzihoz

A jakuzzi önmagában nem adja azt a hatalmas élményt, ha nem egészítjük ki pár olyan tárggyal, ami feldobja a teraszunkat. A megfelelő pihenő pad, némi odaillő párnával. Egy tároló pokrócoknak és egy kínáló szinte garantáltan meg fogja dobni a komfortérzetünket. Persze ezen kívül az sem árt, ha megtaláljuk a megfelelő lámpatípust a teraszhoz. Ehhez a legjobb egy olyan felkapcsolható kültéri lámpa lesz, aminek nem fog problémát okozni az esetlegesen felszálló gőz. Ezért a kültéri lámpa tényleg legyen annyira kültéri, hogy a nedvességet is gond nélkül kibírja. A jakuzzi környékét ezen kívül feldobhatjuk gyertyákkal. Készíthetünk poharakat a medence széléhez is, sőt már alapból tervezhetjük úgy a jakuzzi vázát, hogy azon kényelmesen elférjen pár tálca. A terasz hangulatát tovább emelhetjük továbbá különféle LED égőkkel és sok-sok szép növénnyel, akár olyanokkal, amelyek télen is bírják a kültéri terasz hőmérsékletét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben