távmunka előnyei jooble

A távmunka előnyei a munkáltatók és a munkavállalók számára. A Jooble értékelője (X)

by admin

Cikkünk részletes áttekintést ad a távmunka előnyeiről mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. Az írás a Jooble áttekintésére alapozva jött létre, ahol a legújabb home office álláslehetőségek elérhetők Magyarországról és külföldről egyaránt.

Az elmúlt néhány évben a nagymértékű és hirtelennek mondható technológiai fejlődés új lehetőséget teremtett a cégek számára. A távmunka, azaz a home office lehetőség egy innovatív megoldás, amely már évek óta létezik, azonban a koronavírus-járvány teremtette meg a legnagyobb igényt rá, mivel a vállalatok arra törekedtek, hogy megóvják munkatársaikat a fertőzéstől, de az üzlet tovább működjön. Erre pedig a távmunka tökéletes megoldás lett. Bár a veszélyhelyzet, úgy tűnik, elmúlt, a home office lehetőség továbbra is fennáll országszerte: a meghirdetett állások Szeged és környékén is arról árulkodnak, hogy a cégtulajdonosok rájöttek, nem feltétlenül szükséges irodát fenntartaniuk csak azért, hogy a dolgozók egy helyiségben végezzék azt a munkát, amit igazából az otthon kényelméből is megvaósíthatnak. A Jooble álláskereső oldal Magyarország egyik legnagyobb állásbörze weboldallá nőtte ki magát, ahol különböző álláskereső platformok ajánlatai találhatók meg egy helyen: ahogy belföldi, úgy külföldi munkalehetőségek is elérhetők az álláskeresők számára!

Távmunka lehetőségek a Jooble álláskereső oldalon

A távmunka lehetősége nem csak a munkavállalók számára jelent előnyt, hanem a munkaadók számára is. Amennyiben teljeskörű home office állásról beszélünk, a munkaadóknak nincs többé szükségük arra, hogy saját irodát béreljenek, és rezsiköltségekkel terheljék magukat, így jelentős megtakarításra tehetnek szert, amit pedig hasznosabb dolgokra költhetnek.

A Jooble álláskereső portál lehetőséget ad a home office lehetőségek keresőinek, hogy számos munka közül válogassanak,. Több be nem töltött Kaposvár állás vár arra, hogy megtalálja azt a munkavállalót, aki becsületesen és motiváltan fogja végezni a munkáját. A távmunka rengeteg előnnyel jár, ha a munkavállaló képes produktívan dolgozni és logikusan beosztani az idejét. A cégek általában kérhetnek egy 3-4 hetes próbaidőt, amikor a betanulást az irodából végzik, tehát ez “normális” tendencia. 

A távmunka előnyei a cégek szempontjából:

A home office a munkáltató és a munkavállaló számára egyaránt rengeteg előnnyel jár. Íme néhány hasznos dolog a munkáltató számára:

Az irodai bérleti díjak és rezsiköltségek megtakarítása

Az irodai bérleti díjak jelentős költséget jelentenek a cégeknek, de a távmunka lehetővé teszi, hogy a dolgozók otthonról végezzék munkájukat, olykor saját eszközeiken, így a home office jelentős megtakarítást eredményez a bérleti díjak és a rezsiköltségek terén is.

Nagyobb rugalmasság a munkavégzés helyét és idejét illetően

A távmunka rugalmasságot biztosít a munkavégzés helyét és idejét illetően. Az otthoni munkavégzés lehetővé teszi, hogy a munkavállalók az adott feladatot vagy projektet a világ bármely pontjáról elvégezzék, így a munkaadó a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül kereshet új jelöltet egy frissen meghirdetett pozícióra.

Csökkentett betegszabadságok és hiányzások

Mivel a dolgozók nem érintkeznek közvetlenül másokkal egy helyiségbe zárva, ezáltal kevésbé vannak kitéve a különböző fertőző betegségeknek – ezért is lett népszerű és célszerű a home office a koronavírus-járvány ideje alatt. 

Nagyobb munkavállalói elégedettség és motiváltság

A távmunka magasabb munkavállalói elégedettséget és motivációt eredményezhet, mivel a dolgozók számára nagyobb szabadságot biztosít a munkavégzés, ez a cégek számára pedig kifejezetten hasznos!

A távmunka előnyei a munkavállalók számára:

A távmunka számos előnnyel jár a munkavállalók számára, és egyre többen választják ezt a munkaformát a hagyományos irodai munka helyett.

Jobb munka-magánélet egyensúly

A távmunka lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy jobb összhangot teremtsenek a munka és a magánélet között. Így több időt tölthetnek családjukkal és barátaikkal, és kikapcsolódhatnak a munka után anélkül, hogy aggódniuk kellene például azért, hogy a beutazás miatt másnap hamar kell felébredni.

Rugalmasság a munkavégzés helye és ideje szempontjából

A home office által a munkavállalók az otthon kényelméből dolgozhatnak, egyes cégeknél a nap folyamán bármikor, ami nagyobb rugalmasságot és szabadságot biztosít számukra. Így nem kell időt pazarolni a munkába járásra sem, ezért jobban be tudják osztani az idejüket.

Csökkentett ingázási költségek és időtakarékosság

A távmunka hozzájárul ahhoz, hogy a beosztottak jelentős mértékben spóroljanak az olyan napi költségeken, mint az étkezés és a munkába járás. Emellett nem is kifejezetten szükséges olyan ruházati cikkeket vásárolniuk, amelyek megfelelnek az irodai dress code-nak, és ez is nagy megtakarítást jelenthet egyeseknek.

Jobb egészség és mentális jólét

Sok munkavállaló bevallása szerint a távmunka magasan növeli a munkahelyi produktivitást, mivel egyesek csendes környezetben könnyebben tudnak koncentrálni, és nem zavarják őket a kollégák, a folyamatosan csengő telefonok vagy egyéb külső tényezők.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben