tippek üdülőhely marketinghez

Tippek egy üdülőhely sikeres marketingjéhez

by admin

Az üdülőhelyek menedéket nyújtanak a hétköznapok rohanása elől. Az emberek manapság főleg az internethez fordulnak, amikor szeretnék kiválasztani következő utazásuk célpontját, hiszen egy egyszerű kereséssel máris temérdek lehetőség közül válogathatnak. A világhálón persze óriási verseny jellemző a turizmusra és a vendéglátásra, ezért van szüksége minden üdülőnek egy stabil online marketing stratégiára.

Az alábbiakban néhány általános, mégis hasznos marketingtippet gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével bármilyen üdülőhely vagy hasonló jellegű vendéglátó egység látványos sikereket érhet el!

Készítsünk interaktív multimédiás brosúrákat

A brosúrák egy kis ízelítőt kínálnak arról, hogy mire is számíthatnak a vendégek üdülőnkben. A nyomtatott bemutatók azonban csupán egy kétdimenziós képet kínálnak az érdeklődőknek. Egy online brosúra sokkal többre képes, hiszen a színes képek és meggyőző szövegek mellett videókkal, animációkkal és egyéb multimédiás elemekkel mutatja be létesítményünket.

Az ilyen digitális brosúrák célja átadni azt a hangulatot, amelyre a vendégek az üdülőben is számíthatnak. Ehhez galériákat, diavetítéseket, 360 fokos képeket és videókat, illetve a közeli látnivalókat ábrázoló térképeket is felhasználhatunk.

Digitális jellegük miatt ezek a dokumentumok a regisztrációs és foglalási oldalara mutató hivatkozásokat is tartalmazhatnak, amelyeket érdemes is elhelyezni bennük (ahol ez indokolt).

Külön előny, hogy ha bármilyen apró hibát veszünk észre a brosúrán, vagy megváltozik az ajánlatunk, akkor azonnal frissíthetjük azt – nem kell újra kinyomtatni belőle több száz (vagy több ezer) példányt, és nem kell attól tartanunk, hogy az érdeklődők egy korábban nyomtatott verzióra találnak majd rá a legfrissebb helyett.

Készítsünk videókat üdülőnkről

A turizmus marketing kapcsán a videót is meg kell említenünk, hiszen ez az egyik legideálisabb tartalomtípus egy üdülő számára. A mellett, hogy több figyelmet képes megragadni, mint egy szöveges cikk, arra is ösztönzi az érdeklődőket, hogy tovább maradjanak az üdülő webhelyén.

Készíthetünk többek között egy általános bemutatkozó videót, illetve több rövidebb videót is az üdülő kínálatáról (szobák, wellness, étterem, bár, edzőterem stb.) A videók ideálisak továbbá a környék látnivalóinak bemutatására is. Ha például van a közelben egy erdei ösvény, ami egy gyönyörű vízeséshez vezet, akkor ezt az útvonalat is ki lehet emelni egy jól összevágott felvétellel.

A kész videókat aztán a YouTube-on, illetve az összes használt közösségi platformon is megoszthatjuk az érdeklődőkkel.

Célozzunk meg B2B ügyfeleket is

A legtöbb üdülőhelyen, szállodában és hasonló jellegű turisztikai célponton többféle vendég is megfordul. Egyesek családokként érkeznek, míg mások olyan üzletemberek, akik valamilyen helyi konferencián vesznek részt, és egy közeli szállásra van szükségük – gyakran nagyobb létszámban.

Tehát míg a B2C vendégek (családok, párok stb.) általában egy vagy két szobát foglalnak le, addig a B2B ügyfeleknek több tucat szobára is szükségük lehet. Ha üdülőnknek van kapacitása ekkora tételű foglalásokra, akkor érdemes ezt marketinganyagainkban is megemlíteni.

Külön előny, ha az üdülőhelynek konferenciaterme is van, hiszen ilyenkor már rendezvényhelyszínként is reklámozhatjuk magunkat, ami jelentősen megnöveli a lehetséges ügyfelek körét.

Egy jó taktika továbbá kedvezményeket kínálni azoknak a cégeknek, amelyek nagyobb mennyiségű szobát foglalnak egyszerre.

Használjuk a vendégek visszajelzéseit

Ahhoz, hogy az érdeklődők hajlandók is legyenek szobát foglalni üdülőnkben, el kell érnünk, hogy megbízzanak bennünk. Ezt a bizalmat sokkal könnyebb elérni, ha megmutatjuk nekik korábbi vendégeink visszajelzéseit.

A társadalmi bizonyíték elve szerint az emberek sokkal jobban bíznak más, hasonló helyzetű ügyfelek véleményében, mint abban, amit egy cég (vagy üdülőhely) próbál elhitetni velük. Minél több pozitív véleményt olvasnak tehát az érdeklődők üdülőnkről, annál valószínűbb, hogy minket választanak majd.

Az ilyen visszajelzéseket többféleképpen is megszerezhetjük ügyfeleinktől a távozásuk után. A legegyszerűbb egy automatikus emailt küldeni erről, amiben kérdéseket teszünk fel a szolgáltatásokról, vagy egy hivatkozást helyezünk el benne, amin keresztül egy számunkra fontos platformon (pl. Google Cégprofil) értékelhetik a nálunk eltöltött idejüket. A legjobb véleményeket más marketinganyagokban is érdemes felhasználni.

Fontos, hogy a negatív visszajelzéseket is figyelembe vegyük, hiszen ezek segítenek rávilágítani azokra a problémákra, amelyekre minél előbb megoldást kell találnunk. A hírnévkezelés az online marketing kritikus része!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben