vendég a házban

Vendég a házban. Ez a tökéletes módja annak, hogy minden látogatót így kezeljünk. (X)

by admin

Várja már az első látogatókat az új lakásában? Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, minden részletre oda kell figyelnie. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy pontosan mire gondolunk.

A látogatónak már az ajtónál le kell tudnia tenni

Még akkor is, ha többtagú család érkezik látogatóba, akkor is kellő kapacitással kell rendelkeznie a ruháik számára közvetlenül az ajtó előtt. Ez télen duplán igaz, amikor az emberek vastag kabátokat, tollkabátokat, sapkákat, sálakat, kesztyűket… egyszóval rengeteg mindent le kell pakolni már a bejártnál. Ezért egy közönséges szekrény nem elég, a folyosófalak jobb választásnak bizonyulnak. Egy ilyen fal kombinálja a ruhák számára elég tágas tárolóhelyet egy cipőtartóval. Van hely egy praktikus polc, egy fogas, a gyakran viselt ruhák számára sőt egy tükörnek is! Egy ilyen bútordarabot nemcsak a látogató fog értékelni, hanem Önt is jól fogja szolgálni a mindennapokban.

Hol foglalnak helyet a vendégek?

A vendégek leültetésére több lehetőség is van. A lakásokban leggyakrabban a nappali a helyszín – így a dohányzóasztalnál elhelyezett kanapé praktikus alternatívája a konyhában lévő étkezőasztalnak. A harmadik lehetőség egy szabadtéri terasz vagy tágas loggia, ha van ilyen lehetőség. A nyári hónapokban azonban a szabadtéri ülőhelyek inkább a családi házakra jellemzőek.

Bármelyik lehetőség is vonatkozik Önre, gondoskodjon arról, hogy a helyet ennek megfelelően készítse elő. Van elég hely az asztalnál az összes vendég számára? Nem kell például keresni néhány plusz széket? Elég kínos lenne, ha kiderülne, hogy néhány vendégnek nincs hová leülnie.

Készítsen jó frissítőket

Mit érne egy látogatás valami finom étel vagy ital nélkül. Természetesen ez attól függ, hogy a látogatót a nap melyik szakában látja, és nem árt, ha erről előzetesen egyeztet. Néha a látogatók ebédre vagy vacsorára, máskor pedig csak egy kávéra és desszertre érkeznek. Mindenesetre a vendégek számának megfelelően kell elkészülnie, és számolnia kell azzal is, hogy ha tetszik, váratlanul további vendégeket is érkezhetnek.

Mit szólna egy kis zenéhez?

Nem csak a fiatalabb korosztály fogja értékelni, ha a szoba csendjét egy szép zenei háttérrel törik meg. Készítsen „lejátszási listát”, és kápráztassa el vendégeit zenei ízlésével. Néhány dal a közös élményhez köthető – ez lelkesedéssel és nevetéssel teli beszélgetést is kezdeményezhet. Ha egy élénkebb család vagy baráti társaság tagja, talán az összejövetel még bulivá is alakulhat!

Hosszabb összejövetelek esetén ne feledkezzen meg a társasjátékokról sem

Ha egész estére vendégeket várnak, szórakozhatnak együtt egy társasjátékkal. Klasszikus játék az Activity, amely a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt szórakoztatja. De számos más – klasszikus és modern – játék is van, amelyekkel az este úgy telik majd hogy mindenki jól fogja érezni magát.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben