Fenntarthatósági díjat nyert egy légitársaság az újrahasznosított egyenruhákért

by Kassay Tamás
EasyJet fenntarthatósági díj újrahasznosított egyenruha

Az easyJet új, 100%-ban újrahasznosított műanyag palackokból készült pilóta- és kabinszemélyzeti egyenruhája elnyerte a “Fenntarthatósági Díjat” a 2021-es Professional Clothing Industry Association Worldwide Awards díjátadón.

A díjat, amely a professzionális ruházati iparban a fenntarthatóság határait átlépő innovatív egyéneket és szervezeteket ismeri el, az innovatív egyenruhákat gyártó, észak-írországi székhelyű Tailored Image professzionális ruházati specialistával együtt vehették át.

A légitársaság jelenlegi stílusához igazított új anyagot egyenruhánként mintegy 45 újrahasznosított műanyag palackból készült csúcstechnológiás anyag felhasználásával hozták létre. Az új személyzeti egyenruha bevezetése része az easyJet elkötelezettségének a hulladékcsökkentés, az anyagok újrafelhasználásának növelése és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére való törekvésüknek.

Az utaskísérő személyzet és a pilóták az év elején kapták meg az új egyenruhákat, több hónapos kutatás és fejlesztés után. Az új szöveten túl a ruházattal kapcsolatos valamennyi csomagolásban a műanyagot is lecserélték újrahasznosítható és biológiailag lebomló anyagokra: például a műanyag ingkapcsokat fém ingkapcsokra, a polipropilén külső ingborítást biológiailag lebomló ingborításra cserélték.

“Fantasztikus látni, hogy új, fenntartható egyenruháinkat ünneplik. A fenntarthatóság rendkívül fontos számunkra az easyJetnél, és továbbra is minden nap azon dolgozunk, hogy megtaláljuk és megvalósítsuk azokat a módszereket, amelyekkel csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátásunkat az üzletág minden területén”.

– mondta Tina Milton, az easyJet kabinszolgáltatási igazgatója

A sikerről szólva a Tailored Image ügyvezető igazgatója, Bernard Birt így nyilatkozott: “A díjátadón elért sikerünkre nagyon büszkék vagyunk. A fenntarthatóság fontos számunkra, fontos ügyfeleink számára, és együttesen úgy teszünk a környezetünkért, hogy közben nem veszélyeztetjük sem az egyenruháink esztétikáját, sem az egyszerűsített folyamatokat, amelyeken keresztül megrendeljük és kiszállítjuk őket.”

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.