Már nem London Heathrow a legforgalmasabb repülőtér Európában

by Waterfan

A London Heathrow (LHR), amely évtizedek óta Európa legforgalmasabb repülőtere volt, 2020-ban elveszítette ezt a pozícióját. A megtisztelő címet történetében először Párizs Charles de Gaulle (CDG) reptere vette át.

A párizsi Charles de Gaulle lett Európa legforgalmasabb repülőtere

London Heathrow Európa legforgalmasabb reptere Párizs Charles de Gaulle
Tomek Baginski

A Heathrow vezérigazgatója, John Holland-Kaye arról beszélt, hogy súlyos pénzügyi veszteségeik lesznek 2020 harmadik negyedévére vonatkozóan is – amely a nyári csúcsidőszakra vonatkozik. A vezérigazgató a jövőt tekintve bizakodásának adott hangot a nyilatkozatában:

„Nagy-Britannia lemaradt, mert túl lassan vezettük be az utasok tesztelését. Az európai vezetők gyorsabban cselekedtek, és most gazdaságaik kihasználják az előnyöket. Párizs – Európa legnagyobb repülőtereként – először előzte meg Heathrow-t, Frankfurt és Amszterdam pedig gyorsan teret hódít. Tegyük ismét Nagy-Britanniát győztessé! Az indulás előtti COVID tesztek bevezetése és az amerikai szövetségesekkel együttműködésben létrehozott, Amerikába tartó teszt útvonal megnyitása megindíthatja a gazdasági fellendülésünket és az Egyesült Királyságot visszavezeti európai riválisaink elé. ”

A londoni Heathrow repülőtér 1,5 milliárd font veszteséget termelt az év első kilenc hónapjában, átlagosan napi 5,5 millió fontot, átszámítve ez 612 milliárd forint.

FUN FACT: 2020 első 9 hónapjára vonatkozóan 61 millióról 18,97 millióra csökkent az utasainak a száma, ami így is 3 millióval több, mint a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 16,2 millió fős, 2019-es teljes éves rekord forgalma – ami egyébként sokak és az én véleményem szerint is már brutálisan megterhelte a fővárost zajszennyezés szempontjából a gyakran 1-2 percenként felszálló és leszálló gépekkel.

A Heathrow és a Charles de Gaulle repülőterek utasforgalma számokban

Az előrejelzések szerint az utasok száma London Heathrow-n 2020-ban 22,6 millió, 2021-ben pedig 37,1 millió lesz, szemben a júniusi előrejelzéssel, amely 2020-ra még 29,2 millió, 2021-re pedig már 62,8 millió utast becsült. Összehasonlításul, a 2019-es éves tény 81 millió utas volt. A tervek csökkentését a COVID második hulláma okozza amellett, hogy lassan, vagy egyáltalán nem halad a „nagy kockázatú” országok irányába a határok újranyitása.

A párizsi Charles de Gaulle Európa újonnan megkoronázott, legforgalmasabb repülőtere a fentiekkel szemben 19,27 millió utast szolgált ki az év első 9 hónapjában, ami 300 ezerrel több, mint londoni vetélytársának teljesítménye.

Spabook kaland a Charles de Gaulle reptéren: Azt azért érdemes tudni, hogy ezek a nagyon híres repterek általában elég régiek is. Annak ellenére, hogy az évtizedek alatt több terminállal is bővülhettek, nem annyira könnyű átszállni, mint egy újonnan épített, már erre optimalizált repülőtéren. Amíg a szintén hatalmas isztambuli Atatürk reptéren 90 perc elegendő, és még néhány percünk marad is, addig itt Párizsban nagy szerencsém volt, hogy 2 órát késett az induló járatom, mert a 90 perces átszállási időmet elérve még nagyon távol jártam a beszálló kaputól, amit nem is volt olyan ösztönösen egyszerű megtalálni, mint ahogyan azt a több, mint 120 repülésem alatt máshol megszoktam.

Érdekelnek az utazós és wellness témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben