A Lufthansa és airBaltic codeshare megállapodást írt alá

by Waterfan
Lufthansa airBaltic codeshare megállapodás írt alá

A Lufthansa és az airBaltic codeshare megállapodást írt alá, amelynek értelmében 2021. március 28-tól Lufthansa járatszám kerül az airBaltic által üzemeltetett München (MUC) – Riga (RIX), és  München (MUC) – Vilnius (VNO) útvonal járataira.

Az airBaltic utasai számára kényelmesen elérhetővé válik így a Lufthansa világméretű hálózata, ugyanakkor a Lufthansa utasainak több lehetősége lesz arra, hogy Münchenből a balti államokba utazzanak.

„A Lufthansa globális hálózattal rendelkezik, számos csatlakozási lehetőséget kínál világszerte, mi pedig örömmel erősítjük partnerségünket. Németország az airBaltic egyik legfontosabb piaca, és az együttműködésünkkel még jobb lehetőségeket kínálhatunk utasainknak szerte a világon.”

-mondta Martin Gauss, az airBaltic elnök-vezérigazgatója

Heiko Heidusch, a Lufthansa Group légitársasági partnereinek vezetője szintén üdvözölte az együttműködés hírét: „Örömmel kezdjük ezt az új együttműködést az airBaltic-kal, és hogy ezáltal tovább erősíthetjük hálózatunkat a balti államokban. Az airBaltic- ban egy nagyon megbízható partnert találtunk, és ezáltal még több lehetőséget tudunk biztosítani a Münchenen keresztüli utazáshoz a balti államok felé. “

Az airBaltic flottája Airbus A220-as gépcsaládra épül

Az airBaltic összes járatát az egyik legmodernebb és jelenlegi technikai ismereteink szerint legkörnyezetkímélőb  Airbus A220-300 repülőgéptípussal üzemelteti, amelyek fedélzetén a megfizethető és rugalmas turista osztályú ülőhelyek mellett teljes körű Business Class szolgáltatást is kínál.

Az airBaltic jelenleg a balti főváros mindegyikéből Rigából, Tallinnból és Vilniusból is indít közvetlen járatokat Európa számos  városába. Az airBaltic járatok teljes menetrendje megtalálható a társaság honlapján, a www.airbaltic.com címen.

Budapestről a balti országokba

A helyzet jelenleg az, hogy a korábbi közvetlen kapcsolat megszakadt, így egyelőre csak átszállással juthatunk el északi barátainkhoz. Ebben a cikkben látható, hogy aktuálisan hová juthatunk el a magyar fővárosból. Ennek ellenére a fenti értesülést érdemes fejben tartani, mert amikor újra felépülnek az útvonalak, a rutinos utazók remek útvonal lehetőségeket és adott esetben kedvező árakat is találhatnak majd.

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és wellness témákról értesülhetsz a zárt csoportunkban, várunk szeretettel.

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser
vendégélmény tanácsadó

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.