A Qatar Airways 90 úti célra bővítette hálózatát

by Waterfan

A Qatar Airways légitársaság az új útvonalak bejelentésével immáron heti több, mint 650 járatot üzemeltet, több mint 90 úti célra, amivel jelenleg vezető pozícióban van a légitársaságok között.

Qatar Airways 90 úti cél bővülés
Toshiro Aoki (www.jp-spotters.com)

A katari légitársaság globális hálózata október közepére több, mint megháromszorozódik a tavaszi, világszintű karantén intézkedések időszakához képest. A Qatar Airways ellenálló képességét és a globális összeköttetés biztosítása iránt elkötelezettségét jól mutatja, hogy a korábbi hálózatát kibővítve, számos új úti célra is indít járatokat, amik között Accra, Brisbane és Cebu is megtalálható.

A Qatar Airways ezeken az útvonalakon bővíti a járatai számát

 • Amman (a napi járatok szeptember 15-én kezdődtek, az utasok szállítása csak az AMM-DOH-ra korlátozódik)
 • Clark (szeptember 20-tól heti kilenc járatra nő)
 • Koppenhága (október 15-től heti 10 járatra nő)
 • Dhaka (szeptember 19-től hét heti járatra nőtt)
 • Entebbe (három heti járat október 2-tól)
 • Hanoi (négy heti járat október 3-tól)
 • Madrid (október 1-től heti 10 járatra nő)
 • Manchester (október 15-től heti 17 járatra nő)
 • Manila (október 2-tól heti 17 járatra nő)
 • Seychelle-szigetek (heti három járat október 15-től)
 • Stockholm (október 15-től heti 10 járatra nő)
 • Windhoek (heti három járat október 15-től)
 • Jereván (heti öt járat indult szeptember 15-én, október 5-től napi szinten növekszik)

A Qatar Airways vezérigazgatója, ő-excellenciája, Akbar Al Baker úr nyilatkozata:

„Büszkék vagyunk arra, hogy vezető globális légitársaság vagyunk, amely összeköti az utasokat a világgal, és segít biztonságosan és fenntarthatóan eljuttatni az embereket oda, ahol lenniük kell. Az egyik legfiatalabb, leginkább üzemanyag-takarékos flotta lehetővé teszi számunkra, hogy mozgékonyak legyünk és gyorsan reagáljunk az utasok igényére. Hálózatunk újjáépítése során nem csak a célállomások újraindítására összpontosítunk, hanem a járatokat a lehető leggyakoribb menetrend szerint is működtetjük, hogy az utasaink rugalmasan közlekedhessenek, amikor csak szeretnének.

Azzal, hogy a járvány alatt tovább repültünk, míg mások leálltak, megszereztük az utasok bizalmát olyan légitársaságként, amelyre támaszkodhatnak.

A nemzetközi járatok során több nemzetközi utast vittünk haza, mint bármely más légitársaság, és mivel a beutazási korlátozások enyhülnek, továbbra is arra az alapvető küldetésünkre összpontosítunk, hogy biztonságosan és megbízhatóan szállítsuk az utasokat az egész világon. Emberek milliói még mindig nem tudtak újra találkozni barátaikkal és családjaikkal, és szívmelengető tudni, hogy növekvő hálózatunk lehetőséget nyújt számukra, hogy hazautazhassanak, illetve újra láthassák szeretteiket.”

Járatmódosítási lehetőségek a Qatar Airways-nél:

Annak érdekében, hogy az utazók nyugodtan és biztonságosan tervezhessék meg az utazásunkat, a Qatar Airways módosította a foglalási politikáját:

A légitársaság a 2020. szeptember 30-ig megvásárolt és december 31-ig leutazásra kerülő jegyek esetében korlátlan alkalommal engedélyezi a dátum módosítást és annyiszor módosíthatjuk a desztinációt is, ahányszor csak szeretnénk, amennyiben az újonnan választott hely az eredeti úticéltól számítva 5000 mérföldön belül van.
A katari légitársaság díjkülönbözetet sem számít fel a 2020. december 31. előtt befejezett utazásokhoz kapcsolódóan.
2020. december 31-ig szóló utazásra megváltott jegyek a kiadás napjától számított 2 évig lesznek érvényesek. A részletes feltételek a www.qatarairways.com/RelyOnUs webhelyen találhatók.

A Qatar Airways COVID biztonsági intézkedései

A Qatar Airways fedélzeti biztonsági intézkedései magukban foglalják az egyéni védőfelszerelés (PPE) biztosítását a légiutas-kísérő személyzet számára, valamint egy ingyenes védőkészletet és eldobható arcvédőket az utasok számára. A Qsuite-tal felszerelt repülőgépek business class-on repülő utasai számára módosítottak a díjnyertes business class ülések kialakításán és csúszó biztonsági elválasztó panelekkel szerelték fel őket, valamint lehetőség van „Ne zavarjanak” (DND) jelzés bekapcsolására is, ha az utas úgy kívánja. A Qsuite több mint 30 úti cél irányába érhető el, ideértve Frankfurt, Kuala Lumpur, London és New York. A fedélzeten és a HIA-ban végrehajtott összes intézkedésről a qatarairways.com/safety oldalon olvashatunk bővebben.

További utazós és fürdős témákról értesülhetsz a csoportunkban, ahol azt is elmondhatod, hogy Te mit gondolsz 1-1 témáról. Van hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook
forrás: Qatar Airways sajtóközlemény
képek: saját

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben