United Airlines ingyenes covid-19 teszt London Newark

A United Airlines ingyenes COVID-19 tesztelést vezet be a transzatlanti járatain

by Waterfan

A United Airlines bejelentette a világ első ingyenes transzatlanti COVID-19 tesztelési programját az utasai számára.

November 16-tól december 11-ig a légitársaság – pilot teszt, magyarán kísérleti jelleggel – ingyenes teszteket kínál minden 2 évesnél idősebb utas és a fedélzeten tartózkodó személyzet tagjai számára, akik a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtér (EWR) és London Heathrow (LHR) között közlekedő járatokkal repülnek. A tesztelés nem kötelező, de aki nem akarja, hogy leteszteljék, annak másik járatra kell átülnie annak érdekében, hogy garantálni lehessen, hogy a fedélzeten tartózkodó személyek – a 2 év alatti gyermek kivételével – indulás előtt negatív teszteredményt produkáltak.

„Úgy gondoljuk, hogy a gyors, aznapi COVID-19 tesztelés biztosításának elengedhetetlen szerepe lesz a világ körüli utazások biztonságos újranyitásában, valamint a karanténok és a különféle utazási korlátozások jövőbeli alakításában, különösen olyan kulcsfontosságú nemzetközi célállomásokon, mint London. Ezzel a kísérleti programmal garantálni fogjuk, hogy a fedélzeten mindenki negatív teszteredménnyel rendelkezzen.” – mondta Toby Enqvist, a United ügyfelekért felelős igazgatója.

A United folyamatosan megosztja a kísérleti tapasztalatait és a vásárlói visszajelzéseket az Atlanti-óceán mindkét partjának kormányaival, hogy továbbra is megmutassa, hogy ez a tesztelési program hatékony alternatívát jelent a kötelező karanténok vagy sorozatosan elhúzódó utazási korlátozások helyett. A United szerint mindig pozitív hatással volt az utazási keresletre, amikor volt lehetőség tesztelésre.

Az utazás előtti tesztet a United Airlines 14 járatának utasai kapják meg, akik hétfőn, szerdán és pénteken este 19:15-kor szállnak fel. A tesztre előzetesen időpontot kell foglalni, a légitársaság emiatt azt javasolja, hogy az utasok legalább 3 órával felszállás előttre ütemezzék be a tesztelést. További infók itt.

A világjárvány előtt a United napi 6 járatot üzemeltetett New York / Newark és London között. A távot Boeing 767-300ER (76L) repülőgéppel repülte, ezzel a legtöbb üzleti osztályú és Premium Economy helyet kínálta ezen a viszonylaton.

A United Airlines már kísérletezett a tesztelés bevezetésével: ha van tesztelés, megjön az utazási kedv is

A United volt az első légitársaság, amely opcionális repülés előtti COVID-19 tesztelést kínált az utasai számára. Október elején a légitársaság elkezdte felajánlani a San Francisco Nemzetközi Repülőtér és Hawaii között utazók számára, hogy egynapos, repülés előtti gyorstesztet készítsenek a repülőtéren. Mivel a teszt akkreditált, ezért ez a program lehetővé teszi, hogy a negatív eredménnyel rendelkezők megússzák például a Hawaii által bevezetett karantént. Ennek eredményeként már az első 10 napban, október 15-25 között közel 95% -kal nőtt az utasok száma a San Francisco – Hawaii járatokon a megelőző kéthetes időszakhoz képest.

United Airlines szerint ezek az eredmények jól mutatják, hogy erős igény van az utazás iránt, a turisták hajlandóak leteszteltetni magukat, ha azzal elkerülhetik a karantént. Az utazás előtti tesztelés tehát egyben fontos eszköz a határok újbóli megnyitásához.

A világjárvány kezdete óta a United vezető szerepet tölt be az amerikai légitársaságok között olyan új szabályozások és innovációk bevezetésében, amelyek célja az utazás biztonságosabbá tétele. A United Airlines volt az első amerikai légitársaság, amelyik:

  • maszkokat írt elő a légiutas-kísérők számára,
  • maszkhasználatot írt elő az összes utas és alkalmazott számára,
  • hogy nem engedi utazni azokat, akik nem kívánják betartani a szabályokat,
  • érintés nélküli bejelentkezést vezetett be poggyászokkal utazók számára,
  • megkövetelte az utasoktól, hogy utazás előtt elvégezzenek egy online egészségügyi vizsgálatot.

Érdekelnek az utazós és wellness témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben