A United Airlines ingyenes COVID-19 tesztelést vezet be a transzatlanti járatain

by Waterfan
United Airlines ingyenes covid-19 teszt London Newark

A United Airlines bejelentette a világ első ingyenes transzatlanti COVID-19 tesztelési programját az utasai számára.

November 16-tól december 11-ig a légitársaság – pilot teszt, magyarán kísérleti jelleggel – ingyenes teszteket kínál minden 2 évesnél idősebb utas és a fedélzeten tartózkodó személyzet tagjai számára, akik a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtér (EWR) és London Heathrow (LHR) között közlekedő járatokkal repülnek. A tesztelés nem kötelező, de aki nem akarja, hogy leteszteljék, annak másik járatra kell átülnie annak érdekében, hogy garantálni lehessen, hogy a fedélzeten tartózkodó személyek – a 2 év alatti gyermek kivételével – indulás előtt negatív teszteredményt produkáltak.

“Úgy gondoljuk, hogy a gyors, aznapi COVID-19 tesztelés biztosításának elengedhetetlen szerepe lesz a világ körüli utazások biztonságos újranyitásában, valamint a karanténok és a különféle utazási korlátozások jövőbeli alakításában, különösen olyan kulcsfontosságú nemzetközi célállomásokon, mint London. Ezzel a kísérleti programmal garantálni fogjuk, hogy a fedélzeten mindenki negatív teszteredménnyel rendelkezzen.” – mondta Toby Enqvist, a United ügyfelekért felelős igazgatója.

A United folyamatosan megosztja a kísérleti tapasztalatait és a vásárlói visszajelzéseket az Atlanti-óceán mindkét partjának kormányaival, hogy továbbra is megmutassa, hogy ez a tesztelési program hatékony alternatívát jelent a kötelező karanténok vagy sorozatosan elhúzódó utazási korlátozások helyett. A United szerint mindig pozitív hatással volt az utazási keresletre, amikor volt lehetőség tesztelésre.

Az utazás előtti tesztet a United Airlines 14 járatának utasai kapják meg, akik hétfőn, szerdán és pénteken este 19:15-kor szállnak fel. A tesztre előzetesen időpontot kell foglalni, a légitársaság emiatt azt javasolja, hogy az utasok legalább 3 órával felszállás előttre ütemezzék be a tesztelést. További infók itt.

A világjárvány előtt a United napi 6 járatot üzemeltetett New York / Newark és London között. A távot Boeing 767-300ER (76L) repülőgéppel repülte, ezzel a legtöbb üzleti osztályú és Premium Economy helyet kínálta ezen a viszonylaton.

A United Airlines már kísérletezett a tesztelés bevezetésével: ha van tesztelés, megjön az utazási kedv is

A United volt az első légitársaság, amely opcionális repülés előtti COVID-19 tesztelést kínált az utasai számára. Október elején a légitársaság elkezdte felajánlani a San Francisco Nemzetközi Repülőtér és Hawaii között utazók számára, hogy egynapos, repülés előtti gyorstesztet készítsenek a repülőtéren. Mivel a teszt akkreditált, ezért ez a program lehetővé teszi, hogy a negatív eredménnyel rendelkezők megússzák például a Hawaii által bevezetett karantént. Ennek eredményeként már az első 10 napban, október 15-25 között közel 95% -kal nőtt az utasok száma a San Francisco – Hawaii járatokon a megelőző kéthetes időszakhoz képest.

United Airlines szerint ezek az eredmények jól mutatják, hogy erős igény van az utazás iránt, a turisták hajlandóak leteszteltetni magukat, ha azzal elkerülhetik a karantént. Az utazás előtti tesztelés tehát egyben fontos eszköz a határok újbóli megnyitásához.

A világjárvány kezdete óta a United vezető szerepet tölt be az amerikai légitársaságok között olyan új szabályozások és innovációk bevezetésében, amelyek célja az utazás biztonságosabbá tétele. A United Airlines volt az első amerikai légitársaság, amelyik:

  • maszkokat írt elő a légiutas-kísérők számára,
  • maszkhasználatot írt elő az összes utas és alkalmazott számára,
  • hogy nem engedi utazni azokat, akik nem kívánják betartani a szabályokat,
  • érintés nélküli bejelentkezést vezetett be poggyászokkal utazók számára,
  • megkövetelte az utasoktól, hogy utazás előtt elvégezzenek egy online egészségügyi vizsgálatot.

Érdekelnek az utazós és wellness témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Ez is érdekelhet

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben