Januárban felszáll a Wizz Air Abu Dhabi első járata

by Waterfan
Wizz Air Abu Dhabi bázis nyitás repjegy járat Athén

A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársaga bejelentette, hogy 2021. január 15-én indul az első járata Athénba (ATH) az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtérről (AUH).

Az új légitársaság 2021. február 4-től Thesszalonikibe (SKG) is indít járatokat Abu-Dzabiból, melyekre 149 emirátusi dirhamtól* foglalhatók jegyek.

“Az Abu-Dzabi rajongóknak már nem kell sokat várniuk az alacsony viteldíjainkra. 2021. január 15-től megérkezik a légi közlekedés új modellje Abu-Dzabiba, amely új lehetőségeket és új versenyt kínál, demonstrálva a jövő évre vonatkozó bizakodó kilátásainkat. Az Abu-Dzabiból induló útvonalhálózatunk rohamosan fog bővülni, ahogy a tervezett úti céljaink felkerülnek a »zöld országok« listájára. A kormány és helyi üzleti partnereink támogatásának köszönhetően teljesen felkészültünk. Megvan a repülőgép, a legénység, a partnerek, és készen állunk a repülésre. Várakozással tekintünk az új utazási szegmens kiépítésére ezen a fontos piacon” – mondta elKees Van Schaick, of Wizz Air Abu Dhabi ügyvezető igazgatója.

A Wizz Air Abu Dhabi eredetileg bejelentett útvonalhálózat része lesz:

  • Alexandria,
  • Athén
  • Kutaiszi,
  • Lárnaka,
  • Odessza
  • Jereván
  • Thesszaloniki

A görög városokon kívül a többi helyre majd akkor indulnak a járatok, ha az adott úti cél felkerül a „zöld országok” listájára. A hálózat később még további úti célokkal is bővülni fog, ahogy a légitársaság bővíti majd az Abu-Dzabi bázison működő gépeinek flottáját.

A vadonatúj Airbus A321neo repülőgépekből álló flottával a régióban jelenlévő versenytársakhoz képest a Wizz Air Abu Dhabinak lesz a legkisebb ökológiai lábnyoma.

A Wizz Air fokozott egészségügyi óvintézkedéseket vezetett be, mellyel célja védeni utasait és személyzetét. Az új fedélzeti protokoll részeként a repülés ideje alatt mind az utasok, mind pedig a személyzet számára kötelező maszkot hordani, a személyzet pedig gumikesztyűt is visel.

A légitársaság nappal szigorú tisztítási ütemterv alapján vigyáz a higiéniára a fedélzeten, éjszaka pedig vírusölő eljárással fertőtlenítik a repülőket.

Az utasok a fedélzetre lépéskor fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, valamint a fedélzeti magazinokat a Wizz Air eltávolította, hogy ezzel is csökkentse az esetleges fertőzés esélyét és az utazás közben intézett vásárlás a lehetőségek szerint érintős fizetéssel történik. 

Az utasokat a Wizz Air arra kéri, hogy kövessék a helyi egészségügyi hatóságok által bevezetett fizikai távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, valamint javasolja, hogy az utasok online végezzék el az utazás előtti vásárlásokat (pl.: feladott csomag, WIZZ Priority, Fast Track), ezzel minimálisra csökkentve a felesleges fizikai kapcsolatot a repülőtéren is. Az alábbi címen megtekinthető a Wizz Air új egészségügyi és biztonsági előírásait bemutató videója.

Megerősített útvonalakJáratsűrűségIndulás dátumaViteldíj*
Abu-Dzabi – Athénhétfő, péntek2021. január 15.129 emirátusi dirhamtól
Abu-Dzabi – Thesszalonikicsütörtök, vasárnap2021. február 4.149 emirátusi dirhamtól

* Az ár egy útra vonatkozik, és tartalmazza az adminisztrációs díjat, továbbá egy ingyenes kézipoggyászt maximum 40x30x20cm-es méretig. Fedélzeti poggyász és minden egyes feladott poggyász esetében külön díjszabás érvényes.

Érdekelnek az utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, értesülj szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Érdekes volt? Oszd meg másokkal!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.