Fugging-Fucking-Ausztria-falu-Hungarohitch

Emlékezetes kaland a pajzán nevű osztrák faluban, amely nevet változtat

by Kassay Tamás

Fucking osztrák falva nevet változtat, mert a Salzburgtól 35 kilométerre fekvő településen már nem győzik pótolni a helységnév táblákat, amiket a lelkes turisták ellopnak. A névtáblából most rendelni is lehet, igazi KRESZ tábla formájában – mailben küldöm a részleteket!

Fucking a falu, ahol életem egyik csúcs kalandja jött össze

A történet úgy indult, hogy részt veszek utazós meetup szervezésében, ahol sok jó, utazni szerető arccal találkozom. (Érdekel? Írj üzenetet!) Egyik kedves résztvevő pedig bedobta nekem a fergeteges ötletet, hogy mi lenne, ha csapatba verődve elindulnánk a stoppolós versenyen, ami Hungarohitch néven fut.

Mondtam neki, van saját kocsim, nem őrültem meg, hogy stoppoljak, de ha gondolja, akkor én elviszem és versenyezzünk úgy. Természetesen ez nem lett volna szabályos, szóval végül fogtuk magunkat és a legnagyobb komolysággal felkészültünk arra, hogy 3 álló napig állni fogunk az út szélén és stoppolunk, remélve azt, hogy minél több helyre el fognak vinni bennünket nagylelkű, éppen abba az irányba tartó autósok, hogy mi minél több pontot szerezhessünk a versenyben. Pontokat az előre kiadott itiner alapján lehet kapni, van benne egy csomó hely, különböző pontszámokkal.

Miskolc 50 pont volt, Fucking viszont 2000 pontot ért, szóval mi kapásból eldöntöttük, hogy megcélozzuk a csúcspontot.

Útban Fucking felé Ausztriába

A stoppolási feladat azzal indult a Normafán, hogy el kellett jutnunk egy olyan magyar helységbe, aminek a nevében benne van a „Tisza”. Egyetlen átszállással eljutottunk Mályiba, ahol aludtunk egy éjszakát, másnap pedig az Isteni gondviselés jeleként velünk volt a szerencse, ugyanis Miskolc határában felvett egy úriember, aki Svájcba ment épp vissza dolgozni. Azonnal tudtam, hogy ez azt jelenti: egyetlen átszállás nélkül jutunk majd el Fuckingba. Igen ám, de kitérőt kellett tennünk a TISZA miatt. László, a szuper sofőrünk volt olyan önzetlen és kedves és szuperlatívusz tényleg, hogy tett velünk laza 60 km kitérőt, hogy elkészíthessük az igazoló szelfit a helységnév táblával. Hatalmas Danke és riszpekt László, ezúton is!

Salzburg, sátor, gourmet vacsora

Kellemes utazást követően megérkeztünk Fuckingba, elkészítettük a fotókat, majd Salzburg külsőn kerestünk valami szállást. Meglepetésre nem volt sehol semmi, legalábbis elfogadható árban nem. Így adódott, hogy majdnem vadkempingeztünk, de az egyik helyen kaptunk egy kis placcot, így végül kerítésen belülre kerültünk. Igazából a legjobb az volt, hogy a hely konyháján az olajos sült krumplit messze felülmúló, már-már gourmet vacsorát kínáltak, így teli bendővel tértünk rövid nyugovónkra. Másnap hazaértünk pár perc késéssel, így a versenyeredményünk sajnos érvénytelenítették, de amúgy 12. helyre lett volna elég.

Mi történik most Fucking mesés falucskájában?

A nagyjából 100 fős osztrák kistelepülés vezetősége úgy határozott, hogy megváltoztatják a helység nevét Fucking-ról a jóval szofisztikáltabb Fugging-ra. A céljuk az, hogy elkerüljék a bűnös lelkű turistákat, akik egyrészt ellopkodják a táblákat, másrészt nem példa nélküli, hogy a táblák láttán annyira fellelkesülnek, hogy ott helyben nekiállnak szexelni, mintha csak Brüsszelben járnának a tilosban.

A Fugging név egyébként a hugging – ölelkezés szóval való összevonását jelenti, tehát egy nagyon szoros ölelkezésre utal, amelyben ki tudja mi történik. Mivel ez kevéssé ismert kifejezés, talán csökken a hely népszerűsége. A helyiek helyében én inkább szolgáltatásokat építettem volna rá, de úgy látszik, ők a turizmus helyett inkább másból szeretnének megélni, ami a koronaválság idején okos gondolat, de azért kicsit sajnálom, hogy elveszik egy ilyen autentikus hely megnevezése.

Ha megsasolnád ezt a helyet a saját szemeddel, akkor célszerű Salzburgban szállást keresned és onnan kirándulni.

Oldalunkon folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, fürdős és wellness eseményekről. Tetszett a történet? Oszd meg másokkal is!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben