Alpin Panorama Hotel Hubertus medence

Virtuális túrán járható be a világ egyik legszebb medencéje

by admin

Alpin Panorama Hotel Hubertus – Dél-Tirol, Olaszország

Az inspiráló bejegyzésem célja semmi több, mint megmutatni valamit, ami egyedi, különleges és ráadásul közel is van Magyarországhoz.

Annak ellenére, hogy luxusról beszélünk, ami tudjuk jól, hogy óhatatlanul nagyobb környezeti terheléssel tud csak működni, kiemelném azt, hogy a fenntarthatóság jegyében a svédasztalos reggeli hozzávalóit közvetlenül a helyi gazdaságokból szerzik be. Az asztalra helyi termelők tejtermékei, házi lekvárai, valamint friss gyümölcsei és egyéb bioételek kerülnek.

Alpenreych Spa, Hubertus Hotel

A szálloda 6 darab beltéri és kültéri medencével rendelkezik. A kültéri, végtelenített, levegőben lebegő medence 20 méter magasságban emelkedik ki a völgy fölé, hossza 25 méter. A végében üveg alja van, amin keresztül leláthatnak maguk alá a szerencsés szállóvendégek. Meg persze a félősök is, csukott szemmel – nyilván. Kattints, vagy tapizz bele az alábbi képbe és körbenézhetsz a medencében!

A virtuális túra ezen a linken keresztül érhető el, minden szint bejárható!

A szálloda kültéri relaxációs területén az alábbi szolgáltatásokat élvezhetjük, feltéve, ha eljutunk ide:

  • pezsgőfürdő,
  • relax medence
  • panorámás kilátással rendelkező szaunák,

A spa beltéri részlegében pedig ezek várnak ránk, meg érkezésünkig a többiekre:

  • dél-tiroli szauna,
  • török fürdő
  • aromaterápiás medence
  • masszázsok
  • kozmetikai kezelések

A szálloda nem meglepő módon ideális kiindulópont kirándulásokhoz, honlapjuk tanúsága szerint 3 emberük heti 15 alkalommal azon dolgozik, hogy a kedves vendégeket ingyenes túrákra vigye a környéken. Emellett természetesen ingyenes kerékpárkölcsönző szolgáltatás vehető igénybe a recepción.

Azt már épp csak megemlítem, hogy az Alpin Panorama Hotel Hubertus minden szobája rendelkezik erkéllyel, ahonnan csodás kilátás nyílik a völgyre.

Itt jegyezném meg, hogy van Magyarországon olyan 5 csillagos szálloda, amelyik csak díj ellenében biztosít kerékpárokat. Edukációs jelleggel javaslom az utazóközönségnek, hogy legyen kedves ezt belealkudni az árba, a vendéglátásban dolgozó olvasóimat pedig inspirálnám arra, hogy a revenue ne az ilyen apróságokból legyen:
Egy átlagos kerékpár nem lehet feláras. Javaslatom erre: legyenek ingyenesen elérhető átlagos / olcsóbb kategóriás, esetleg teleszkóp nélküli gépek, és kerüljön a listára feláras bringa is, de akkor az legyen valódi felső kategóriás gép: ultrakönnyű váz, tárcsafékek, nem alap sebváltó, stb. A vendégek pedig eldönthetik, hogy mit szeretnének.

További tippekért, inspirációért és utazási, vagy éppen vendégélmény tanácsadásért keressetek meg bátran, örömmel állok rendelkezésetekre, illetve zárt körben beszélgethetünk utazásról ebben a csoportban.
Tudsz még hasonló medencéről? Írd meg kommentben!

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben