Dirty Dancing emelés jelenet tó

12 év után újra van víz a tóban, amiben a Dirty Dancing legendás, emelős jelenetét forgatták

by admin

A Dirty Dancing emelős jelenetét egy tóban gyakorolta Patrik Swayze (Johnny) és Jennifer Grey (Baby), ám ez a tó kiszáradt. Idehaza erről nem sokan hallottunk, de a hír nem ez, hanem az, hogy 12 év szárazság után újra megjelent valamennyi víz a tóban. Remélhetőleg hamarosan új életre fog kelni a hely. A részletek érdekesek, érdemes elolvasni.

Idézzük fel a Dirty Dancing emelős jelenetét!

A tó egyébként piszok hideg volt, Swayze így mesélt róla:

„Az emelős jelenet a tóban tökéletes példa volt arra, hogy a forgatás mennyire szórakoztató és egyben kimerítő is volt. Rettenetesen hideg volt a tóban, és mi újra és újra felvettük a jelenetet. A csapatunknak egy kis dobogót kellett építenie a víz alá – különben túl mély lett volna – de amikor lecsúsztam erről az emelvényről, nagyon szedtem a lábam, hogy gyorsan visszaálljak rá. Annak ellenére, hogy Jennifer nagyon könnyű volt, amikor vízből emelsz ki valakit egymás után újra és újra és újra, na akkor még a legvékonyabb lány is 100 font nehéznek érződik. Mire befejeztük ezt a sorozatot, a karom olyan volt, mint a gumi, a testhőmérsékletem zuhant, és azt sem tudtam, melyik lábam melyik.” – about Dirty Dancing

Kiszáradt a tó, de most újra töltődik vízzel

Dirty Dancing emelés jelenet tó
fotó: skippy62able

A legendás tó 12 évvel ezelőtt teljesen kiszáradt. Több, mint 10 évvel a kiszáradás után rejtélyes, ám annál örömtelibb módon újból elkezdett feltöltődni vízzel.

Noha a film Catskills-ben játszódik sokkal délebbre, valójában elsősorban a Mountain Lake Lodge-ban forgatták a filmet. Az emberek éveken át jártak ide, hogy meglátogassák a tavat, sokan örömmel vettek volna táncórákat is a pavilonban, ám egy nap az összes víz eltűnt a tóból. Idén szerencsére újra elkezdett feltöltődni, de egyelőre senki nem tudja, hogy miért.

A közeli szálloda vezetőjének nyilatkozata szerint a tó 400 évenként természetes módon kiszárad, azután újra megtelik vízzel. A helyiek észrevették, hogy a vízszint 1999-ben csökkenésnek indult, de 2003-ra visszatért a víz. Ezután 2006-ban kezdett el csökkenni, végül 2008-ra teljesen kiszáradt.

Sajnos a járvány helyzet miatt vajmi kevés az esélye, hogy elutazzunk ide a közeljövőben, de legalább videón meg tudtuk nézni egy kicsit a környéket. Ha az erdő nem is örökzöld, a film nagyon is az. Lehet, hogy hétvégén újra megnézem.

Utazással kapcsolatos érdekességekért kövesd az oldalt, wellness-utazós és termálfürdős témákról pedig a zárt csoportunkban is olvashatszVan hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben