Izland beszólt Zuckerbergnek a Meta miatt – zseniális országmarketing videót forgattak

by Kassay Tamás
Izland meta metavese icalandcerse sarki fény turizmus marketing

Az Inspired by Iceland új videója ellenzi, hogy az életet a “metaverzumon” keresztül éljük meg, ahogyan azt Mark Zuckerberg a Facebook 2021. október 28-án, csütörtökön a Meta névre történő átnevezése során mondta.

Ha a cél az volt, hogy az emberek beszéljenek Izlandról, akkor elérték: virális lett az izlandi turisztikai videó.

Az izlandi turizmus marketingesek zseniális lélekjelenléttel csaptak le a Meta világ bejelentésére. Arra reagáltak, hogy Mark Zuckerberg bejelentette a Facebook névváltoztatását Metára. Ebben Zuckerberg az úgynevezett “metaversumot”, egy virtuális világot képzel el, amely a mobilinternet jövője lesz.

Zuckerberg szerint a metaversum meghatározó tulajdonsága “a jelenlét érzése… mintha ott lennél más emberekkel együtt”.

Üdvözöljük az “Icelandverse”-ben

Az izlandi idegenforgalmi hivatalban úgy gondolják, hogy sokkal jobbat tudnak nyújtani, mint a virtuális élet. Igazit. Igazi Izlandot, ahol a víz vizes, a vízesés valódi, a lovakat meg lehet érinteni, az eget a saját szemünkkel láthatjuk, ahol az emberek találkozhatnak és közösen élhetik meg a világ szépségeit.

Az új videóban egy Zuckerberg hasonmás – minimalista öltözékkel és kézmozdulatokkal – mutatja be a nézőknek az “Icelandverse”-t, egy olyan helyet, ahol “a továbbfejlesztett tényleges valóságot élvezhetik, bután kinéző fejhallgató nélkül“.

Ma arról a forradalmi megközelítésről szeretnék beszélni, hogy hogyan kössük össze a világunkat – anélkül, hogy szuper furcsák lennénk” – mondja az előadó a kamerába.

Az újságíróknak küldött sajtóanyagok folytatják a paródiát, elmagyarázva, hogy az Icelandverse “több millió évnyi fejlesztés után jött létre”, és hogy “a felhasználók felfedezhetik és eligazodhatnak a magával ragadó valóság számos különböző rétegében, csak egy látogatással“.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.