Ridley Scott Kitbag Napólen Málta

Máltán forgat filmet Ridley Scott Napóleonról

by Kassay Tamás

Ridley Scott legendás filmrendező, a Nyolcadik utas: a halál, a Szárnyas fejvadász, a Gladiátor, a nemrégiben bemutatott House of Gucci és rengeteg más film rendezője 2022. év elején Máltán forgat Napóleon történetét feldolgozó filmet Kitbag címmel.

Máltán forog a Kitbag

A Kitbag egy életrajzi film, amely Bonaparte Napóleon életét mutatja be újszerűen, sajátos szemszögből. A filmet többségében Máltán forgatják, emellett egyes jeleneteket Franciaországban, illetve az Egyesült Királyságban rögzítenek. Napóleont Joaquin Phoenix és feleségét Josephine-t Vanessa Kirby alakítja. Néhány hónapja a neves lengyel operatőr, Dariusz Adam Wolski, akit többek között a Karib-tenger kalózai filmek zseniális operatőreként ismerhetünk, közösségi média felületein tette közzé, ahogy éppen máltai forgatási helyszínek felderítésén szorgoskodik. 

Nem véletlen, hogy a rendező-operatőr páros együttese sokaknak ismerősnek tűnhet, Scott és Wolski már dolgozott együtt, a 2012-es Prometheuson sőt már korábban, 2000-ben is, a Gladiátoron.  

Ridley Scott Kitbag Napólen Málta

„Napóleon olyan ember, aki mindig is lenyűgözött” – nyilatkozta Scott – „a semmiből jött, hogy a világot irányítsa, és mindvégig romantikus háborút vívott hűtlen feleségével, Josephine-nel. Meghódította a világot, hogy ezzel elnyerje a szerelmét, de amikor ezt nem érhette el, azért hódított, hogy tönkre tegye a nőt és vele saját magát is.”

A rendező úgy tervezi, hogy a film egy korzikai hógolyó csatával indul, ahol Napóleon gyerekként az iskolatársaival játszik. „Azt akarom, hogy a gyerek Napóleon követ tegyen az egyik hógolyóba, mert épp vesztésre áll a többi kadétiskolással szemben. Már akkor sem játszik tisztességesen. A jelenet remekül illik az egyik helyszínhez, amit Máltán találtam, egy fantasztikus napóleoni udvarhoz” – mondta.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben