intim gyanta télen

Intim gyanta – szükség van rá télen is? (X)

by admin

Most, hogy itt az ősz és közeledik a tél, sokakban megfordulhat, hogy nincs is igazán szükség a szőrtelenítésre és az intim gyantázásra. A hideg időjárás és a strandolás nélkül töltött hónapok bárkit erre sarkallhatnak. De mit mond a logika?

Miért használunk intim gyantát egyáltalán?

Sokan úgy érzik, hogy az intim gyantázás egy kötelező elvárás vagy egy szükséges rossz. De álljunk meg egy pillanatra: miért nem magunkért teszünk meg dolgokat? Gondoljunk csak arra, hogy az intim gyanta használatával megszűnik a sok felesleges borotválkozás; a szőr méretéből adódó, kellemetlen szúró érzés vagy a bőr irritációjából keletkező viszketés. Nem utolsó sorban ápoltnak és igényesnek érezhetjük magunkat, miközben lecsökken a gyulladások és fertőzések kialakulásának esélye. A párunk pedig biztosan hálás lesz majd azért, ha bőrünk selymesen puha azon a területen is. 

Szükség van rá a hideg hónapokban is?

Az intim gyanta nemcsak remek módszer a legféltettebb területek szőrtelenítésére, hanem akár még pozitív egészségügyi hatásai is lehetnek. A nyári strandolás és a szellősebb ruhák ideje után könnyen átállhatunk a kényelmesebb verzióra: az intim kozmetika kihagyására. Egyesek szerint a hideg hónapokban úgysem látszik a szőr, mások szerint pedig kényelmesebb az, ha nem kell 1-2 havonta gyantázásra menni. Emellett a kevesebb macera is ide sorolható.

A fentiek ellenére miért érdemes mégis elmenni az intim gyanta kezelésre? Természetesen nem kompromittáló (nem ciki vagy nem gáz), ha valaki nem él a lehetőséggel – legyen szó nőkről vagy akár férfiakról. Ami viszont a gyantáztatás mellett szól az az, hogy télen is elmegyünk egy termálfürdőbe, egy wellnessbe vagy akár úszni. Ha valaki utazósabb, akkor a mindig tavaszias Kanári-szigetek, Madeira vagy akár az Azori-szigetek is strandosabb élményt nyújthatnak az itthoni szürke időjárásnál. Ezeken felbuzdulva tehát mindenképpen azt mondanánk, hogy igen: szükség van az intim gyantázás elvégzésére a téli hónapokban is!

Mi minden szól még az intim gyanta mellett?

Higiénia, önbizalom, kényelem. Három szó, ami megalapozza a felszabadult és minőségi mindennapokat a munkahelyen, a baráti társaságban vagy éppen a forró együttlétek során. Gondolj bele abba, hogy nem kell feszengened, amikor pikánsabb fordulatot vesz az esti vacsora a pároddal, hiszen az intim gyanta segítségével szinte mindig ápoltnak és igényesnek érezheted magad. 

Az intim gyantázás segítségével sokkal jobb lehet a közérzeted is, hiszen az ápoltság érzése mindenkinek megnöveli az önbizalmát. Sokkal kényelmesebb így belevetni magad az estébe, mintha előtte órákig készülődnél a fürdőben az alkalom miatt. Ráadásul gyerekek mellett ez még képtelenségnek is tűnhet, hiszen örültök, ha kettesben el tudtok szabadulni néhány órára.

A higiénia nemcsak az ápoltság miatt fontos, hanem az egészséget is ez alapozza meg. A borotválkozás során könnyen felsérthetjük a bőrt, ráadásul a hám “bolygatásával” irritáció alakulhat ki. Ilyenkor a bőr kipirosodik és viszketéssel jár. Természetes reakció ilyenkor a vakarózás, ami nemcsak társaságban okoz kellemetlen pillanatokat (mivel magyarázzuk a fészkelődést?), hanem az együttlétek során is. A vakarózással ráadásul még nagyobb bajt okozunk, hiszen a kezünkön még akkor is sokkal több a baktérium még akkor is, ha szabad szemmel tisztának tűnik. 

Mivel nem mossuk meg a kezet (és a körmök alját) minden pillanatban, ezért bármikor fertőzésnek és gyulladásnak tehetjük ki az érintett területet. Az intim gyanta szakszerű használatával viszont nagyon kicsi az esélye annak, hogy ilyen problémáink legyenek.

Milyen előnyei vannak a téli szőrtelenítésnek?

Maga az intim kozmetika is ad egy kellemes ápolt érzést, de az egészségügyi hatások is számottevőek. A bőr sokkal simább és selymesebb lehet az intim gyanta használata során, emellett a szőrszálak sem lesznek olyan durvák és erősek, mint a borotválkozás után. Nem érdemes tehát a rendszeres intim gyantázást a téli hónapokban megszakítani, hiszen ezután sokkal kellemetlenebb élményben lehet részünk. Ha folyamatosan gyantáztatunk, akkor a szőr is kisebbé és gyengébbé válik, így eltávolítani sem olyan fájdalmas. 

A téli hónapokban lelassul a szőr növekedése. A nyári melegben jellemzően 3-6 hét a szőr visszanövésének az ideje. A téli hónapokban ez körülbelül egy hetet tolódik, tehát 4-7 héttel is számolhatunk. Így hosszabb időközönként is elmehetünk az intim kozmetikai kezelésre. Már nem is annyira macera a téli szőrtelenítés és mégis rendszeres marad! 

Ha pedig hirtelen olyan program adódik, ahol szükség van az ápoltságra azon a részen is, akkor a rendszeres gyantáztatás miatt nem kell lemondanod erről! Jöhet egy skandináv szaunázás, egy itthoni termálfürdőzés vagy akár a felhőtlen összebújós esték a pároddal? 

Intim kozmetika télen is!

A rendszeresség kulcsfontosságú az intim gyanta használata esetén. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen erősségű szőrszálakat kell eltávolítani, hiszen ezzel a fájdalomérzet is változik. Emellett számos olyan téli program van még, ahol igenis szükség van az igényességre – még ott is! De akár magunkért is megtehetjük ezt a gesztust.

A Naturiti egy különleges hely. Nemcsak a bőröd egészségét és az intim gyantázás szakszerű kivitelezését tartják szem előtt, hanem a megfelelő tájékoztatást, az intim szféra tiszteletét és a kedvességet is. Akár nők, akár férfiak is ellátogathatnak hozzájuk, hiszen az igényes és ápolt érzés mindenkinek jár. Látogass el a webáruházukba is!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben