Rex Kutyaotthon Alapítvány adó 1 százalék felajánlás

A Rex Kutyaotthon Alapítvány új esélyt ad az állatoknak

by Kassay Tamás

A Rex Kutyaotthon Alapítvány, Magyarország egyik legrégebbi és legaktívabb állatvédő szervezete. Bár a hétköznapokban az elhagyott, bajba jutott állatok sorsának megmentéséért küzdenek, hosszú távú céljuk a felelős állattartási kultúra megreformálása.

Hisznek abban, hogy a szemléletformálást már gyerekkorban kell elkezdeni, melynek eredményeként a felnövekvő nemzedék felelős, tudatos állattartóvá válik majd.

Ennek szellemében működtetik és fejlesztik folyamatosan újpesti állat-és természetvédelmi központunkat az Állaszigetet, amely az ott működő állatotthon, minifarm, vízivilág és vadudvar révén számos gyermek és családi programnak ad teret.

Mivel évek óta egyre több iskola látogat el a civil irányítású intézménybe, és egyre több felvilágosító előadásra van igény, kinőtték a jelenlegi oktatókabinet adta kereteket.  Mindenki nagy örömére, idén elkezdődött egy régi nagy álom megvalósítása: a Felelős Állattartás Háza megépítése, ahol családoknak, óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt lehetőségük nyílik tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül, megismerni a felelős állattartás csínját-bínját.

Sajnos nem vonatkoztathatunk el a nehéz gazdasági helyzettől, amit a Rex Alapítvány is megtapasztal. Az idei esztendőben több mint hatszorosára emelkedett a villanyszámlájuk, ezért jövedelemadó 1%-ának felajánlását, illetve bárminemű anyagi vagy tárgyi adományt hálás köszönettel fogadnak, hogy folytathassák az immáron 31 éve tartó missziójukat. 

„Nekünk az 1% felajánlása, vagy egyéb önzetlen segítség nem csupán anyagi erőforrást jelent, hanem erkölcsi elismerést is. Mindkettő elengedhetetlen állatmentő missziónk folytatásához, és nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén. „

-mondta Dr. Király Péter a Rex alapítvány alapítója.

A Rex Alapítvány csapata azért dolgozik, hogy minél több állat életét megmenthessék.

Rex Kutyaotthon Alapítvány adó 1 százalék felajánlás

„Az elmúlt három évtizedben több mint 15.000 kutyát és macskát adtunk örökbe, közel 18.000 állat ivartalanítását támogattuk és mintegy 1,5 millió látogató vett részt oktatási- és családi programjainkon.” „Missziónkat önzetlen állatbarátok támogatása élteti.”

– összegezte az eddigi évtizedek statisztikáit Dr. Koleszár István, a Rex Állatsziget igazgatója.

Ha a mai határidő alkalmával még döntenél adód 1%-ának felajánlásáról, vagy önkéntes munkával támogatnád a Rex Kutyaotthon Alapítványt, akkor ezeken az elérhetőségeken tudod megtenni:

Adószám: 18015676-1-41
Bankszámlaszámuk: 10402283-22802398-00000000

A Rex Alapítvány munkájáról bővebb információ található a rex.hu honlapon vagy keresd a Rex-es kollégákat közvetlenül az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Cím: 1048 Budapest, Óceánárok utca 33., Tel.: 061 230 4080, Email: [email protected]

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben