Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lánchíd Fesztivál

2023.09.16. @ 10:00 - 21:30

Lánchíd Fesztivál 2023 Budapest

Szeptember 16-án jön a LÁNCHÍD FESZTIVÁL!

Az első számú szimbólum, ami összeforrt a város nevével, és ami összeköti Budapestet a lakóival: a Lánchíd. Az idén 150 éves Budapest ingyenes fesztivállal köszönti a felújított Lánchidat a Clark Ádám téren. Szeptember 16-án többek között Nagy Ervin, Péterfy Bori, Vecsei H. Miklós, Pásztor Anna, Radics Gigi és Király Viktor is fellép a hídavató bulin, de változatos gyerekprogramok és történeti kiállítás is várja az érdeklődőket.

Találkozzunk szeptember 16-án, és ünnepeljük közösen az újjászületett Lánchidat!
Napközben a Pesti alsó rakparton 11:00-18:00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár benneteket a Valyo állandó programjai mellett, továbbá találkozhattok az ÉnBudapestem applikáció kihelyezett standjával is. Ezt követően pedig 19:30-tól egész késő estig tartó koncertekkel várunk benneteket a Clark Ádám téren.

Fellépők:
Péterfy Bori, Irie Maffia (Sena, Kemon, Columbo, Busa P.), Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Deniz / Orsovai Reni, Quartzbox formáció, Dés László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Video disco, Hősök, Wunderlich József, Ember Márk és meglepetés finálé…

Programok:

Pesti alsó rakpart:
10:00-18:00:
Valyo programok
Lánchíd történeti kiállítás
Gyerekprogramok (fa körhinta és fa játékok, ékszerek készítése hulladékból vagy hozott kincsekből, Inspirál Cirkuszközpont – zsonglőr program, VISU Slowdesign: Budapest150 pecsétekkel egyedi vászontáska készítése, vagy hozott anyagra nyomtatás)

Budai oldal:
17:00: Dj set
19:30: Lánchíd koncert
21:00: Dj set

Méltó ajándékot kapott 150. születésnapjára Budapest, a megújult Széchenyi Lánchidat. A felújítási munkálatokat az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban fejezték be, így a fővárosiak már augusztus elején visszakapták Budapest ikonikus hídját. Szeptember 16-án pedig egynapos ingyenes fesztivállal ünnepelhetjük a főváros szimbólumát. A budai hídfőnél, a Clark Ádám téren egész este népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapest témájú dalokat adnak elő.

A 19:30-kor kezdődő koncert házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget. Az előadók között olyan népszerű művészekkel találkozhatunk, mint Nagy Ervin, Péterfy Bori, Dés László, az Irie Maffia, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Lábas Viki és Pásztor Anna.

“A Lánchíd mindannyiunk kedvenc budapesti jelképe: fényképezzük, átsétálunk rajta és csodáljuk a panorámát róla. Most, hogy megszépült és megújult, a 150 éves Budapesttel együtt méltó módon szeretnénk megünnepelni. Bízunk benne, hogy a Budapest-tematikus dalok és a népszerű előadók által minőségi és szép estét tudunk nyújtani, ahol mindenki megtalálja a maga szórakozását. Szeretnénk megszólítani a budapestieket és a turistákat, a vidékről vagy külföldről érkezett utazókat egyaránt.” – mondta el Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

A fellépők:
Péterfy Bori, Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz és Orsovai Reni, Quartzbox, Random Trip, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Hősök, Wunderlich József és Ember Márk.

A koncert előtt és után DJ szórakoztatja a közönséget, napközben pedig a Pesti Alsó Rakparton 11:00-18:00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár mindenkit a Valyo állandó programjai mellett. Az ÉnBudapestem applikáció hoszteszei is várnak minden érdeklődőt az online kedvezménykártya lehetőségeivel kapcsolatban.

További részletek és a teljes program a Lánchíd fesztivál Facebook eseményében található.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben