3 hónap ingyen szállással várják Szardínián a digitális nomádokat

by admin

Ingyen szállást biztosít a szardíniai Ollolai önkormányzata 3 hónapon át azon digitális nomádoknak, akik letelepednek a faluban. Az első lelkes vállalkozó Los Angelesből költözött az olasz szigetre, hamarosan pedig egy szingapúri társa követi. – szúrta ki a CNBC anyagát a Portfolio.

A Ollolai falu a mediterrán üdülősziget középső részén, a tengerpartoktól távolabb található, szóval nem alkalmas azok számára, akik minden nap úsznának egyet a tengerben, viszont csodás hely mindenkinek, akit az olasz életérzés magával ragad. Az egykoron 2250 fős népesség mára 1300-ra csökkent.

A turizmus világának inspiráló híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

2018-ban már bekerült a sajtóba Ollolai, akkor jelképes, 1 eurós összegért kínált házakat az ott letelepedőknek. A polgármester elmondása szerint a program nagy sikernek örvendett, több tucat külföldi érkezett és kezdett ingatlanfelújításba. Az idők változnak, mára már felgyorsult az internet, ezért erre reagálva a falu vezetése is a nagy sebességű internet kiépítésére összpontosított, hogy a digitális nomádok számára is vonzóvá tegye a települést.

A szardíniai Ollolai önkormányzata 20 ezer euróból finanszírozza, hogy 30 digitális nomád 2 évig maradhasson a faluban, ebből 3 hónapig ingyen szállást biztosítva számukra.

Az önkormányzat 350 euró körüli összegért fog lakásokat bérelni a helyiektől, a két szobás lakások átlagosan ennyibe kerülnek.

A polgármester kiemelte, hogy bizonyítottan digitális nomádként kell dolgoznia annak, aki a program keretében érkezne a faluba, és valamilyen formában – konferencia, videó, tudományos cikk – be is kell majd mutatnia a tevékenyégét.

Online jelentkezéshez kattints ide!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben