A Vodafone, a Telekom és a Yettel is díjmentessé tette a roamingot Ukrajnában

by Kassay Tamás

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt a Vodafone és a Telekom is díjmentessé tette a roaming szolgáltatást, ez alapján a Magyarországra indított hívások, SMS-ek, valamint az Ukrajnán belüli adatforgalmazás visszavonásig ingyenes.

A Magyar Telekom csütörtökön bejelentette, hogy az ügyfeleinek 2022. február 1-től visszavonásig az ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy a hozzátartozóikkal történő kommunikációjukat támogassa.

Az MTI híre szerint a Vodafone Magyarország minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt.

A Telenor Magyarország (március 1-től Yettel) szintén bejelentette, hogy 2022. február 24-től visszavonásig jóváírja az Ukrajnában tartózkodó ügyfeleinek adat, hang és SMS roaming díjait. A Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén jóváírja ügyfeleinek a mobilszolgáltató.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben