Airbnb Downingstreet 10 brit miniszterelnök lakás

Airbnb nagykövet lehetne a brit miniszterelnöki lakás, a Downingstreet 10

by Kassay Tamás

Azok után, hogy még 2016-ban a brit miniszterelnökök Downingstreet 10-es szám alatt található hivatali lakását feltették Airbnb-re, 2022-re ismét összejött a két nagy név. Ezúttal ugyan nem foglalható le a lakás, viszont azonnal elárasztotta a közösségi média brit köreit a legendás bejárati ajtó fölé virtuálisan odabiggyesztett Airbnb logós mém.

Olyan gyakran cserélődnek a miniszterelnökök, mint a vendégek az Airbnb lakásokban

A legújabb mém egy WhatsApp csoportból indult, majd a Twitterren landolt és elterjedt a weben. Mint emlékezetes, a brit kormány folyamatosan bukdácsol, személyi cserékben bővelkedik, néhány naponta érkeznek a lemondások, személycserék. A humoros poszt ennek kifigurázására jött létre és kicsit felhívja a figyelmet arra, hogy a helyzet már-már lehetetlen.

Az egyik kommentelő ironikusan meg is jegyezte:

Ez nem lehet Airbnb lakás, mert az Airbnb szabályzata tiltja a partizást. – angolul a parties egyúttal politikai pártokat is jelent, így igazán jópofa áthallás.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben