Átalakul az Airbnb, teljesen megújul az online szállásportál: kategóriák, kombinált foglalás, foglalási védelem (videóval)

by Kassay Tamás

Az Airbnb szerdán jelentette be az online szállásportál néhány, de annál fontosabb frissítését, amelyekről Brian Chesky vezérigazgató egyenesen úgy fogalmazott, hogy „az Airbnb legnagyobb változása az elmúlt évtizedben„.

Megújul a keresés módja, a lakások közötti megosztás lehetősége és további vendégvédelmi intézkedések lesznek. A frissített alkalmazás és az új funkciók az Egyesült Államokban szerdán, világszerte pedig ezen a héten jelennek meg, még a nyári utazási szezon előtt.

Íme az Airbnb újdonságai 2022-től

Airbnb kategóriák kombinált foglalás frissítés új funkciók 2022
A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport

Airbnb kategóriák

Bemutatkozik a vadonatúj, Airbnb-kategóriák köré épülő dizájn, amelynek segítségével egyszerűen fedezhetjük fel az Airbnb szálláskínálatát, és olyan szállásokra is lelhetünk, amelyekre eszünkbe sem jutott volna rákeresni.

Amikor egy felhasználó megnyitja a platformot, 56 kategória jelenik meg, amelyek az otthonokat stílusuk, elhelyezkedésük vagy egy utazási tevékenységhez való közelségük alapján rendszerezik. Ha valaki egy adott helyre keres, a találatokat szintén az úti célhoz kapcsolódó kategóriák szerint rendezi.

A stíluskategóriák helyet kap például a „csodálatos kilátás”, a helykategóriák közé pedig olyan helyek tartoznak, mint a nemzeti parkok, vagy akár a szőlők, míg a tevékenységi kategóriák közé olyan dolgok, mint a kempingezés, vagy a golfozás.

„Az Airbnb kategóriái aszerint szervezik az otthonokat, hogy mi teszi őket egyedivé, ami segít az embereknek felfedezni olyan helyeket, amelyeket egyébként nem találtak volna meg. Ez segíthet enyhíteni a túlzott turizmust azáltal, hogy az utazásokat új helyekre tereli az azonos népszerű úti célokon túl”

– áll a cég közleményében.

Az Airbnb érdeklődést tapasztalt az ilyen típusú utazási élmények iránt. A 2022 első negyedévében az egyedi otthonokba történő nyári vendégéjszakák száma 80%-kal nőtt 2019-hez képest.

AirCover foglalási védelem: ingyenes biztosítás az Airbnb-től az utasoknak is

Az Airbnb kiterjeszti az AirCover nevű utazásvédelmi szolgáltatását a vendégekre. Korábban a védelem csak a házigazdák számára volt elérhető olyan dolgok fedezésére, mint a károk és a felelősség. A szolgáltatás minden foglaláshoz jár, és ingyenes.

Az új frissítéssel a foglalási védelmi garancia is elérhetővé válik, így

ha a házigazda a bejelentkezéstől számított 30 napon belül lemondja a foglalást, a vállalat ígéretet tesz arra, hogy talál egy hasonló vagy jobb otthont, vagy visszatéríti az ügyfélnek a pénzét.

A frissítés tartalmazni fog egy bejelentkezési garanciát is, így ha egy ügyfél úgy találja, hogy nem tud bejelentkezni egy otthonba, és a házigazda nem tudja megoldani a problémát, a vállalat megígéri, hogy talál egy hasonló vagy jobb otthont az eredeti tartózkodás időtartamára, vagy visszatérítést nyújt.

A felhasználóknak 3 napjuk lesz arra is, hogy jelentsék, ha a szállás valamelyik szolgáltatása nem a meghirdetetteknek megfelelően működik. Az Airbnb 16 nyelven, a nap 24 órájában elérhető biztonsági vonalat is létrehoz az ügyfelek számára.

Split stays: kombinált foglalás

Airbnb kombinált foglalás frissítés új funkciók 2022
A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport

A járvány nyomán erősödött a távmunka trendje, amelynek köszönhetően az emberek hosszabb ideig maradnak a célállomásokon, és ez új igényeket támasztott a piacon. A kombinált foglalás funkcióval az Airbnb mostantól lehetővé teszi, hogy az emberek 2 otthon között osszák meg utazásaikat.

A kombinált foglalás automatikusan megjelenik majd a keresési eredményekben bizonyos úti célok és 14 kategória, hogy megmutassa a felhasználóknak, hogy egy hosszabb utazás során két szálláson is maradhatnak.

Ha a felhasználó a kombinált foglalást térképen nézi meg, akkor egy animált vonal vizuálisan összeköti a két házat, hogy megmutassa a köztük lévő távolságot és a tartózkodás sorrendjét. Ha az emberek úgy döntenek, hogy foglalnak, egy felületen keresztül vezetik őket, hogy az egyes foglalásokat egyenként állítsák be.

Az Airbnb 2022-es nyári frissítéséről ebben a videóban lehet megnézni a változásokat:

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben