Görögországban korlátozták az Akropolisz napi látogatóinak számát

by Kassay Tamás

Görögország egyik leglátogatottabb jelképe az athéni Akropolisz. A túlturizmus megfékezése érdekében 2023. szeptember 4-től napi látogatói limitet vezettek be az ősi kulturális helyszínen. – tudatta a CNN.

20.000 fős látogatói limit az athéni Akropoliszban

Az illetékesek naponta 20 000 főben korlátozták a látogatók számát, amelyet a belépők kiadásával online követnek nyomon. Az egyenletesebb vendégszám eloszlás érdekében óránkénti ütemezést vezettek be, az időpontokra online regisztrációval lehet jegyet foglalni. Mindeközben Velence turistaadót vezet be.

Akropolisz korlátozás napi látogató limit

Lina Mendoni görög kulturális miniszter a Real FM görög rádióállomásnak adott augusztusi interjújában úgy nyilatkozott, hogy az Akropoliszt a látogatók többsége a reggeli órákat választja, ami szűk keresztmetszetet és kellemetlen körülményeket teremt a helyszín, a látogatók és a személyzet számára egyaránt.

Átlagosan 5000 turista szeretne bejutni az Akropoliszra reggel 8 és délelőtt 10 óra között.

A látogatói limit bevezetésének célja az, hogy az új rendszer, – amely jelenleg próbaüzemben van, és valószínűleg 2024 áprilisától lesz hivatalosan is érvényben – képes legyen enyhíteni a túlzsúfoltságon, és garantálja az emlékmű biztonságát és hosszú távú megőrizhetőségét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben