Amerika újranyitás beoltott utazók karantén oltás

Amerika újranyit a beoltott utazók számára

by Kassay Tamás

Az Amerikai Egyesült Államok megszünteti az utazási tilalmat a teljesen beoltott utazókkal szemben november elejétől, derült ki a hétfőn bejelentett új nemzetközi légi utazási szabályozásból, írja az Utazómajom az usatoday-re hivatkozva.

Az új beutazási korlátozás szerint az Egyesült Államokba tartó repülőgépekre való felszállás előtt az utasoknak igazolniuk kell a teljes oltottságukat, valamint 72 órán belül elvégzett koronavírus tesztet is fel kell mutatniuk. Fokozott érintkezési és nyomkövetési szabályok, valamint a maszk is kötelező lesz, viszont

nem lesz karanténkötelezettség Amerikában.

Arról egyelőre nincsen információ, hogy melyik típusú oltásokat fogják elfogadni beutazáshoz. Izgalmas helyzet lenne, ha Amerikába utazhatnánk Sputnik V oltással, EU-ba viszont nem. Bízzunk benne, hogy hamarosan felülvizsgálják ezt a diszkriminatív gyakorlatot.

A nem alapvető fontosságú utazásokra vonatkozó amerikai tilalom 2020 eleje óta van érvényben, amelyet először Kínával szemben vezettek be, majd kiterjesztették az Egyesült Királyságra után a schengeni térségre is, hogy Irán, Brazília, Dél-Afrika és India országait épp csak megemlítsük.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben