Korallokból készített koronavírus emlékművet a Baros Resort a Maldív-szigeteken

by Waterfan

A Maldív-szigetek egyik privát szigetén elhelyezkedő luxus szálloda „örök” emlékművet alkotott a koronavírusos betegeket gondozó önzetlen hősök iránti tiszteletük kifejezéseként, méghozzá korallokból.

Korall átültetés történt, mégpedig olyan formában, hogy a létrejövő koralltelep az angol „Köszönöm, hősök” szavakat formázza: THANK YOU, HEROES látható a légifotón.

baros resort maldiv köszönet tisztelet koronavírus

A projekt még akkor kezdődött, amikor bezárták az üdülőhelyet a világjárvány miatt. Az elkötelezett csapat élő korall töredékeket gyűjtött a tengerfenékről, olyanokat, amelyek letörtek a szigetet körülvevő zátonyokról. Ezek a törött darabok nem élnének meg és az átültetés sem segít rajtuk, viszont a betű formára kialakított tenger alatti művészeti képződmény összességében már fenntartható, mert élőhelyként szolgál más, oda megtelepedő élőlények számára.

Az egyedülálló köszönetnyilvánításhoz összegyűjtött koralltöredékek már virágoznak, és a szöveg jól látható. Két évbe telhet, mire a korall teljesen lefedi a víz alá helyezett speciális keretet, és utána örökké növekedni fog a rajta kialakuló kis ökoszisztéma.

baros resort maldiv korall korallzátony

Baros már több, mint egy évtizede dolgozik azon, hogy regenerálja a körülötte lévő természetes korallokat. Az elkötelezett dolgozók segítségével több éve alatt elegendő korallt óvott meg a zátonyok százainak regenerálásához, ezáltal új élőhelyeket teremtve a halak és más gerinctelenek számára. A vendégek szponzorálhatják is a zátonyokat, fejenként 150 dollárért, és az üdülőhely tengerbiológusaival együttműködve koralldarabokat gyűjthetnek a megújuló zátonyokhoz.

A Baros Resort egyébiránt 75 víz feletti luxus villával várja a szerencséseket, akik majd alkalomadtán elutaznak a paradicsomi szigetre. 2020. október 1-től ismét nyitva áll a szálloda és minden földi, valamint tengeri jóval várja a vendégeket.

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
okl. turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó
forrás és képek: Baros Resort

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben