belföldi turizmus nyílt levél hazai vendáglátás ozone tv

Interjú a belföldi turizmus alakulásáról

by admin

Közel 1 millió emberhez jutott el a Spabook nyílt levele, ennek nyomán készített interjút a belföldi utazási szokások alakulásáról az Ozone TV. Fontos megállapítások az interjú végén!

A műsor ezen a linken tekinthető meg felvételről, ízelítőnek következzen néhány kiemelt pont. Aki az előzményeket nem ismeri, olvassa el a nyílt levelet!

Üzenet a vendéglátóipar képviselőinek

„Olyan szituáció alakult ki, amire senki nem számított. […] ha valaki azt mondja fél évvel ezelőtt, hogy 3 hónapig se ki se be, vagy azóta is határzárak vannak bizonyos országok felé, akkor azt senki nem hiszi el.

Ha a szakmából nézi valaki, akkor szeretnék feléjük gondolatébresztőt mondani:

Lehetnek még más szituációk is, amire most nem gondolunk egyáltalán és nagyon nagyon fontos lenne akkor, hogy mi magyarok itthon büszkén tudjunk utazni a saját hazánkban. És ne csak az országunkra legyünk büszkék, mert én is az vagyok, hanem a vendéglátásunkra is tudjunk büszkék lenni.

Ne az hangozzon el rendszeresen a beszélgetésekben, hogy: „De hát vannak jó helyek itthon, miért általánosítotok?”

Én nem ezt szeretném hallani! Én azt szeretném hallani, hogy minden hely nagyon jó itthon, de vannak páran még, akik kezdők, de majd ők meg még javulnak. Ez teljesen más, mint amikor olyan hangok vannak, hogy ne általánosítsunk, mert vannak jó helyek.

Igen, vannak, elismerjük, nagyon nagyon jó helyek vannak és egyre több van jó, de:

azok, akik nem viseltetnek kellő felelősséggel a vállalkozásuk menedzselésében, azzal, hogy hogyan foglalkoznak a vendéggel, milyen szolgáltatást nyújtanak, azzal a többi nagyon profi és odaadó vendéglátó piacát rontják.”

A kihagyott ziccer 2020 augusztusában

Emlékeztetőül, onnan indul a történet, hogy nagyon komolyan megkritizáltam egyes szolgáltatók csúcsszezonban mutatott árazási magatartását, amivel kapcsolatban az RTL Klub és a Heti Napló is megkeresett.

Nem szerencsés az, hogyha olyan szolgáltatást nyújtunk, ami nem hozza azt a szintet, amit külföldön azonos árért megkapunk, akár drága helyeken is. És ez a mostani időszakban, hogy rengeteg olyan ember idehaza keresi az üdülési lehetőségeket, akik eddig adott esetben – csúnyán mondom – kerülték is a belföldi utazást, és eszükbe sem jutott, hogy itthon üdüljenek… Most egy rendkívül jó lehetőségünk volt arra, hogy megmutassuk ezeknek az embereknek, akik mindig azt mondják, hogy külföld sokkal jobb, hogy nem, Magyarország is nagyon nagyon jó. Lehet, hogy nem tudunk mindent, amit máshol tudnak, vagy csak nagyon drágán tudjuk – néhány pesti meg vidéki luxus szálloda tudja egyébként ezeket a dolgokat -, de ár-érték arányban vagyunk annyira jók, mint bárki más. És ezt a ziccert hagytuk ki.”

Az interjú során sok egyéb téma is szóba kerül, például az emberek félelmei az utazás tervezés és szervezés kapcsán, vagy éppen az, hogy hogyan tud reagálni a válságra egy utazó blogger.

A műsor ezen a linken tekinthető meg felvételről.

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és fürdős eseményekről értesülhetsz a csoportunkban, várunk szeretettel. Van véleményed? Mondd el itt!

Jó utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben