Bermuda könnyebben elérhetővé válik 2021-től

by Waterfan

Bermuda legendás háromszöge sok utazó fantáziáját mozgatja, de az eljutás vagy nagyon drága, vagy nagyon sokáig tart, viszont most a kreatív megoldásokat kedvelők számára új lehetőség nyílik azzal, hogy a könnyedén és olcsón elérhető Azori-szigetekről közvetlen járattal elérhetővé válik.

Budapest – Bermuda repülő útvonalak

A mai, lenullázott légi közlekedésben nehéz feltérképezni a lehetséges útvonalakat, de emlékeim szerint Bermuda megközelítéséhez legjobb esetben 1 átszállás kellett, például Londonban, vagy extrém módon a kanadai Torontoban! 25 óra repülés, vagy 1 milliós repjegy, nyilván az akciós verziókat nem számolva. Nyilván ki lehet fogni a Cook-szigetekre is 150 ezerért, ismerősömnek is sikerült. Nade!

Budapest – Azori-szigetek – Bermuda út olcsóbb lehet

Bermuda Azori Budapest repülő

A ferihegyi Liszt Ferenc repülőtérről (BUD) fapadossal eljuthatunk Lisszabonba (LIS), onnan Ponta Delgada repülőterére (PDL), ahonnan már csak 1 járat lesz Bermuda (BDE). Mivel Azori Portugáliához tartozik és anyagilag ők sem állnak sokkal jobban, mint mi itt idehaza, arra számítok, hogy az Azori – Bermuda repülőjárat árai nem lesznek elrugaszkodottak. Ez tehát azt jelenti, hogy kis szerencsével és nagy akciókkal akár 140 ezer forint körüli áron is eljuthatunk majd a távoli és rejtélyes térségbe.

Azok járnak majd a legjobban, akik mondjuk 3, vagy több hetes utazást tudnak összehozni, hiszen így lényegében az egyik célpont „ingyen” lenne, mert egy körben bejárják mindkét szigetvilágot. Én így oldottam meg például Sri Lankát, ahol megálltam Ausztráliából hazafelé és ugyanannyiba került a jegy, mintha nem szálltam volna ki ott 2 hétre. Megspóroltam egy oda-vissza Sri Lanka repjegyet.

Azori – Bermuda menetrend

Az Azores Airlines járatai vasárnaponként fognak közlekedni június 6. és szeptember 19-e között, a légitársaság Airbus A321neo típusú géppel fogja repülni.

S4227 Ponta Delgada és Bermuda között 8:15-kor indul 10:25-kor érkezik
S4228 Bermuda és Ponta Delgada között 11: 40-kor indul, 19: 25-kor érkezik

Bermuda szállások, hotelek

Mondanom sem kell, hogy luxusból itt sincs hiány, és nem hátizsákos úti cél, komoly árak vannak. A jó hír, hogy apartman lehetőség is van, de az is jobban megterheli a farzsebet, mint egy 6″-os nagytestű mobiltelefon. Az árak 100 USD/szoba/éj felett kezdődnek.

Az én személyes kedvencem, ahová elmennék – ha tehetném -, az a Cambridge Beaches Resort and Spa. Átlagon felüli értékelései mellett meggyőző a mesés elhelyezkedése, egyszerűen próbára hívogat. Kár, hogy még kéretem magam egy kicsit, de azért nézelődni szabad, meg jól is esik. Hogy mennyi az annyi? Neked tetsző dátumra lekérheted, nyilván változik dátumtól függően.

Bermuda hotel szállások
Cambridge Beaches

Mi van Bermudán?

Bermuda háromszögként, vagy az Ördög-háromszögeként is szoktuk emlegetni, Balu kapitány is talán itt repkedett a hidroplánjával az Atlanti-óceán közepén. Több száz hajótörés történt a közelében, mert megtévesztő és alattomos zátonyok veszik körbe. Napjainkban izgalmas búvárparadicsom, ahol a tiszta vízben több, mint 300 elsüllyedt hajót lehet körbe, esetleg keresztbe átúszni és gyönyörködni bennük.

A beutazáshoz szükséges minden tudnivalót Bermuda hivatalos turizmus oldalán találjátok, itt érdemes kezdeni a felfedezést.

Ajánlott ütemezés 3-4 hétre, avagy Mr Spabook hogyan csinálná:

Lisszabonban átszállás, attól függően, hogy mikor van járat, esetleg ott is kell majd aludni, de addig felfedezhető a város. Vasárnapi érkezés és azonnal átszállás Ponta Delgada-ban, érkezés Bermuda-ra vasárnap, 1 hét kalandozás, utána 10-14 nap Azori-szigetek, hőforrások és kirándulások, hazafelé pedig, vagy átszállás, vagy néhány napra még kiszállás Lisszabonban. Rengeteget tud az a város, bármennyi időt el lehet ott is tölteni.

Érdekelnek az utazós témák? Csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is értesülhetsz. Érdekes volt? Oszd meg másokkal!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

forrás: ch-aviation

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben