Beutazá Magyarországra karantén szabályok

Beutazás Magyarországra: infógrafikán a belépési szabályok

by admin

Az utóbbi időben kissé összetettebbé vált a beutazás Magyarországra, érdemes naprakésznek lennünk a témában. Az eligazodást segítendő, a Nemzeti Népegészségügy Központ közzé tett egy remek infógrafikát, aminek segítségével szinte pofon egyszerű megérteni, hogy mik is most a karantén szabályok Magyarországon.

Beutazási szabályok Magyarországa

Beutazás Magyarországra karantén
forrás: NNK

Korábban többször bemutattam már a helyzetet, a legutóbbi cikk itt olvasható vissza. Azóta az országok besorolásában annyi változás történt, hogy Kanada pirosról sárgává, Portugália pedig sárgáról zölddé változott, tehát ezek tekintetében enyhítést tapasztalhatunk a beutazási szabályokat illetően.

A mindenkor érvényes részletek a Magyar Közlöny vonatkozó számában olvashatók. Az elsőként bevezetett, 2020. július 15-én 0 órától életbe lépett szabályok a 166. számában kereshetők vissza:

A Konzuli Szolgálat oldalán is érdemes tájékozódni az országról, amit készültök meglátogatni, mert napról-napra történnek változások. A legújabb, sokakat érintő változás, hogy Franciaországban július 20-tól kötelező maszkot hordani a fedett nyilvános helyeken, azaz minden olyan zárt térben, ami a nyilvánosság számára nyitott, például: piacok, bankok, üzletek, egyéb közösségi épületek. (forrás: Reuters)

Bárhová is menjetek, javaslom, hogy hozzám hasonlóan regisztráljatok konzuli védelemre. Ennek mikéntjéről, az értelméről és a mobilappról korábban már írtam.

További wellness-utazós és termálfürdős témákról értesülhetsz zárt csoportunkbanVan hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser

cover: Valeriia Miller

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben