Sosem látott jegyvásárlási rendszer a reptéri buszokon

by Polisor Bettina

Magyarországon újdonságnak számító digitális jegyvásárlási és -érvényesítési rendszert tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 100E Repülőtéri Expresszen – jelentették be a fővárosi önkormányzat, a BKK, illetve a Mastercard és a K&H Bank képviselői kedden Budapesten.

Még könnyebb lesz az utazás a 100E vonalon a Liszt Ferenc Repülőtérig és vissza

Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes az ügyfélközpontúság szempontjából nagy fontosságú előrelépésnek nevezte a fejlesztést, ahhoz hasonlítva, mint amikor a digitális jegyárusítást lehetővé tette a BKK a BudapestGO applikáción keresztül.

„Nem kell applikáció, elég egy bankkártya, illetve egy telefon. Az okosváros azt jelenti, hogy nyitottan gondolkodunk, nem próbáljuk feltalálni újból meg újból a spanyolviaszt, hanem figyelünk arra, hogy más városokban hogyan oldanak meg olyan problémákat, amelyekkel mi is szembe nézünk, és tanulunk tőlük. Ugyanakkor nemcsak szolgaian átveszünk technológiai megoldásokat, hanem igyekszünk azokat adaptálni a hazai kultúrának megfelelően, és ehhez szükség van arra, hogy kísérletezzünk, teszteljünk”

– fűzte hozzá a főpolgármester-helyettes

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a 21. századi közösségi közlekedést csak digitális fejlesztésekkel együtt lehet megvalósítani, ezért volt annyira fontos a BudapestGO bevezetése is. A Budapest Pay and GO egy olyan, a világon nagyon sok helyen használt digitális megoldás, amikor egy bankkártyával vagy okoseszközzel egy érintéssel megvalósul a jegyvásárlás és a jegy érvényesítése is, nincs szükség papíralapú jegyre vagy applikációban való regisztrációra.

„Ez az elektronikus jegyrendszer előszobája, hiszen egyelőre egy vonalon, egy termékre valósul meg. Az e-jegyrendszer bevezetése sokmilliárdos fejlesztés, ennyi pénzünk nekünk nincs. A pénzen kívül több éves fejlesztésre van szükség, amihez fontos, hogy releváns tapasztalatokat tudjunk gyűjteni.”

– jegyezte meg Walter Katalin

Az utasok bankkártyája válik jeggyé, amely az utazási jogosultság igazolására is szolgál

„Hollandia nemrég jelentette be, hogy országos szinten bevezeti az érintésmentes jegyvásárlást, ami tehát nem utópisztikus gondolat, a magyar utazóközönség pedig nagyon nyitott az innovációkra.”

– mondta el Berkes Tibor, a Mastercard termék és új fizetési megoldások igazgatója

Király Andrea, a K&H Csoport lakossági divízió vezetője arról beszélt, hogy gyors, egyszerűen használható, kényelmes és nagyon megbízható rendszert kapnak az utasok, ami végeredményben az ügyfélélmény növeléséhez vezet.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben