A Booking tovább borzolja a kedélyeket: „kifizetés felfüggesztve” – de nem mindenkinek

by Kassay Tamás

Az online szállásportál igyekezett tegnap egy rövid közleményben megnyugtatni mindenkit, hogy a Booking.com által visszatartott kifizetéseket megkezdték és minden hamarosan rendben lesz, ám ehelyett több szállásadó azt tapasztalta, hogy a július 27-i kifizetési dátumot augusztus 3-ra módosította a rendszer, sőt, többeknél megjelent az alábbi rendszerüzenet is:

„Kifizetés felfüggesztve. Fizetendő egyenlege van, amit rendeznie kell.” – mutatja a Booking rendszere

Különösen keserédes rendszerüzenet ez azok után, hogy a Booking valóban elindította a kifizetéseket, még ha nem is minden partnere számára. Az alábbi képet egy olyan szállásadó készítette, akinek több, mint 1 millió forinttal tartozik a Booking.

Nagy valószínűséggel valamilyen hibáról lehet szó, ami a szállásadók által fizetendő jutalék elszámolásához kapcsolódik.

Az egyik szállásadó szerint valószínűleg az történt, hogy a jutalékot a Booking rendszere nem számolta el saját maga felé. A jutalék összege akkor rendeződik, mikor a rendszer elutalja a szállasdíjat a szállásadónak. Ezzel párhuzamosan lekönyvelődne a jutalék rész is. Olybá’ tűnik, hogy a rendszer, ahogyan nem fizette ki a szállásadókat, nem fizette ki saját magát sem és valahol összecsúsztak a bitek, ami alapján jelenleg úgy tűnik, mintha egyes szállásadók tartoznának a Booking-nak, ami jelen szituációban elképzelhetetlen.

Költői, ámde különösen fontos kérdés, hogy vajon a nem létező, de mégis aktív tartozás miatt az ezzel járó szankciókat is megkapják-e a nyakukba az érintett szálláshelytulajdonosok.

Elküldtem a kérdést a Booking-nak, ha válaszolnak, frissítem a cikket.

Mindeközben a Szállás.hu reagált a botrányra és arról tájékoztatta a saját szállásadó partnereit, hogy náluk garantáltak a kifizetések.

FRISSÍTÉS 28-án 10:50-kor: A Booking elküldte a válaszát, ami jól mutatja, hogy kommunikációs szinten mennyire nem veszik komolyan a helyzetet és igazából senkit sem. Idézem azt, amit már olvashattunk, ugyanis elküldték a korábbi szűkszavú közleményüket. Válaszoltam rá, hogy ez már idejét múlt, és a képen jelzett probléma egy újabb történet, hálás lennék, ha arra válaszolnának valamit.

„Sajnálattal hallottuk, hogy egyes partnerek nehézségekbe ütköztek, és sürgősen dolgoztunk azon, hogy a tervezett rendszerkarbantartás miatt késedelmet szenvedett kifizetéseket újraindítsuk. Megerősíthetjük, hogy a kifizetések feldolgozása megtörtént, így hamarosan a partnereinknél kell lennie.

– ez a válasz: GÁZ.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben