Booking kifizetések elindultak

Végre elindultak a Booking kifizetések

by Kassay Tamás

Hétfő reggel a zárt szállásadói csoportokban az eddigi panaszosok közül szignifikánsan sokan jelezték, hogy hétfő reggel megérkezett a számlájukra a pénz. Továbbra is van olyan szállásadó, akinek pénz helyett határidő módosítás érkezett, neki szeptember 1-je jelent meg a Booking extranetben az eredeti július 24-e helyett.

A Booking jelentős késéssel, de megkezdte a szállásadók kifizetését

Július 26-án már írtunk arról, hogy néhány esetben a szállásadók megkapták a tartozásukat, de egészen a mai napig sokkal több pénzére váró panaszos volt, mint aki megkapta a pénzét. Úgy tűnik, hogy az eredeti július 24-i határidőt jócskán túllépve, augusztus 7-én hétfőn már szignifikánsan sokan kapták meg az eddig – pénzügyi informatikai rendszer karbantartásra hivatkozva – visszatartott foglalási díjaikat.

Fontos kiemelni, hogy továbbra sem minden érintett kapta meg a pénzét, sőt, olyan partner is van, aki csak részlegesen kapta meg a tartozást az egyik apartmanja után, míg a másikra továbbra is vár. Olyan szállásadó is van, aki ma reggel azt jelezte, hogy sajnos pénzt nem kapott, viszont az eddig augusztusi határidő szeptember 1-jére módosult a Booking extranet rendszerben.

Annak ellenére, hogy a hír határozottan pozitív, a téma semmiképpen nem tekinthető lezártnak, mert a jövőben hasonló esetnek nem lenne szabad megtörténnie. Lássuk, mik az aggályok, és mire kell választ és megoldást találnia a szakpolitikának Booking ügyben:

  • A Booking nem kommunikál transzparensen.
  • A panaszosok számára az ügyfélszolgálat nem tud érdemi információval szolgálni.
  • Nem vállalnak és nem tartanak határidőket.
  • A Booking managementje nem küldött semmilyen jelzést, üzenetet a nyilvánosság felé, annak ellenére, hogy a tőzsdei negyedéves jelentést kommentálták.
  • A Booking sajtóosztálya nem adott értékelhető választ, nem küldött érdemi nyilatkozatot.
  • További problémák is vannak, például hamis foglalások érkeznek be, amiket a szállásadóknek nem áll jogában lemondani.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben