CheckINN SZÉPlace turisztikai pályázatot nyertek BME hallgatók

Turisztikai pályázatot nyertek BME-s hallgatók

by Polisor Bettina

Az CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) által szervezett megmérettetés, ahol a hazai turizmust támogató, újító ötleteket vonultatnak fel a résztvevők. Összesen 18 egyetem 100 hallgatója vett részt a versenyen, melynek során innovatív megoldásokat mutattak be. A verseny két fődíjjal jutalmazza a legkiemelkedőbb projekteket, összesen 6 millió forint értékben.

A CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny célja, hogy ösztönözze a fiatalokat új, kreatív megoldások kidolgozására

Az MTSZA által létrehozott innovációs „think-tank” a turisztikai kezdeményezések katalizátora, és lehetőséget nyújt a fiataloknak, hogy ötleteiket megosszák és fejlesszék, emellett szakmai mentorálást biztosítanak a turizmus iránt érdeklődő hallgatóknak, hogy segítsék pályafutásukat ezen a területen.

A turizmus fellendítésére irányuló innovációs pályázaton a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak saját fejlesztésű, tematikus keresőprogramja, a SZÉPlace nevű digitális alkalmazása bizonyult idén a legjobbnak, ezzel megnyerve a kategória fődíját.

CheckINN SZÉPlace turisztikai pályázatot nyertek BME hallgatók
Fotó: bme.hu

A BME-s csapat tagjai között szerepelt Szilágyi Sára, újságíró, aki politikatudományt tanult az ELTE-n, majd januárban fejezte be műegyetemi tanulmányait a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán kommunikáció- és médiatudomány szakon, kommunikációtervezés specializáción.

A csapat másik tagja Szilágyi Borbála, aki a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán mérnökinformatikus mesterképzést végzett, tanulmányait pedig az ELTE-n folytatja vezetés és szervezés mesterszakon.

A nyertes csapat harmadik tagja Fehér Mátyás Sándor, aki a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán üzemmérnök informatikus szakon tanul adatalapú rendszerek specializáción, emellett pedig dolgozik is, mégpedig a Kempinski Hotel Corvinus Budapest front office csapatában.

A nyertes csapat tagjai az alábbi videóban  foglalják össze a „SZÉPlace” nevű digitális alkalmazás lényegét:

A turizmus világának híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben