Csehország maszk szabadtér kötelező

Csehország: tovább enyhülnek a járványellenes korlátozások

by Kassay Tamás

Csehországban hétfőtől már csak a tömegközlekedési eszközökön, az egészségügyi és a szociális intézetekben lesz kötelező a maszkok viselete; üzletekben, színházakban, munkahelyeken ez a járványellenes óvintézkedés megszűnik – a cseh kormány döntéséről Vlastimil Válek, egészségügyi miniszter tájékoztatott csütörtökön a Twitteren.

Figyelem: a beutazási korlátozások továbbra is érvényben vannak, csupán a helyi járványügyi intézkedések enyhültek! FRISSÍTÉS 04.30-án: eltörölték a beutazási korlátozásokat is.

A beutazási korlátozásokról a Konzuli Szolgálat oldalán lehet elolvasni az éppen aktuális szabályokat. Várhatóan hamarosan ezek is enyhülni fognak, ezért nem emelek ki ide semmilyen konkrét részletet.

„Amennyiben folytatódik a járvány gyengülése, áprilisban mindenütt megszüntetjük a maszkviselést”

– írta a miniszter.

A tömegrendezvények résztvevői létszámának korlátozását már március elsején megszüntette a kormányzat.

Csehországban jelenleg leszálló ágban van a koronavírus-járvány. A naponta igazolt új fertőzések száma kilencezer körül mozog, közülük mintegy 1500-2000 személy a már beoltottak közül kerül ki, és náluk a betegség lefolyása enyhébb.

A kórházakban jelenleg mintegy 2250 személyt kezelnek, aki közül mintegy 150 személy állapota súlyos. A koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben márciusban naponta átlagosan 30 ember hunyt el, míg februárban naponta átlagosan 40-45 beteg halt meg. A járvány kitörése, tehát 2020 március elseje óta szerdáig Csehországban 39 068 személy hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben – olvasható az egészségügyi tárca hivatalos kimutatásában.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben