10 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégszáma 2024 első negyedévében Csehországban

by Kassay Tamás

Az első negyedévben 4,1 millió vendég szállt meg a csehországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami éves összehasonlításban 9,9 százalékos növekedés. A hazai és külföldi turisták száma egyaránt emelkedett – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal pénteken Prágában – tudósított az MTI.

Spanyolországban a turisták összesen 10,6 millió vendégéjszakát töltöttek a szálláshelyeken, 7,7 százalékkal többet, mint 2023 első negyedében.

A statisztikusok kimutatása szerint az idegenforgalom 2021 második negyedévétől folyamatosan emelkedik Csehországban. A 2020-as visszaesést alapvetően a koronavírus-járvány miatt foganatosított intézkedések okozták. Az idén január-márciusban 1,9 millió külföldi turista szállt meg a csehországi kereskedelmi szálláshelyeken, a cseh vendégek száma 2,2 milliót tett ki.

„A külföldi turisták száma éves összehasonlításban majdnem 20 százalékkal emelkedett, a hazai turisták számának növekedése 3,6 százalékos volt”

– mondta Roman Mikula, a statisztikai hivatal szakigazgatója sajtótájékoztatón.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben