csoportban utazunk

A csoportos utazás lehet 2024 egyik legnagyobb utazási trendje

by Kassay Tamás

Az Embark Beyond luxus utazási tanácsadó cég nemrégiben végzett felmérése szerint az amerikaiak 61%-a szeretne 2024-ben a nagycsaláddal vagy egy kisebb baráti társasággal utazni. De miért akarnak az emberek együtt utazni, és miben rejlik a privát csoportos utazások lényege?

A világjárvány után az utazások már sokkal inkább az emberi kapcsolatról szólnak

Az emberek kezdenek rájönni, hogy mennyire fontos újra kapcsolatba lépni azokkal, akiket igazán szeretnek, az utazás pedig a legjobb módja annak, hogy kapcsolatot teremtsünk másokkal, mivel kimozdít a megszokott rutinból, és lehetővé teszi, hogy a mostra, a jelenre összpontosítsunk, vagyis arra, hogy hol és kivel/kikkel vagyunk együtt.

Hogyan segíti ezt a csoportban utazás, és a csoportos programok?

Az utazás annyi mindenre vezeti rá az embert, amire nem tud koncentrálni a mindennapi ingázás és a hétköznapi teendők között. A kapcsolatteremtésre való törekvés igénye főként a többgenerációs családok esetében jelent meg, így azok próbálnak olyan csoportos élményeket átélni, amelyek közelebb hozzák egymáshoz az embereket és a generációkat is. Az új trend tehát túlmutat azon, hogy egy hétre kibérelünk egy nyaralót, hiszen már nem csak ejtőzésről van szó, hanem arról is, hogy a számos tematikus, csoportos program révén az emberek hogyan próbálnak kapcsolódni egymáshoz – és esetenként saját magukhoz is.

Az emberek különböző csoportjainak egyre nagyobb az igénye aziránt, hogy úgy érezhessék magukat, mint egy nagy család, még akkor is, ha a csoport tagjainak nem ugyanaz a DNS-e. Emiatt a többgenerációs csoportos utazás koncepciója kiterjedt az általános társadalmi – jellemzően 10 és 50 fő közötti létszámmal bíró – utazócsoportokra, így ma már nem ritka az öt-hat párból, négy-öt nem rokon családból, sőt, közös érdeklődési körrel rendelkező kis baráti társaságokból álló csoport is.

Mi a legfontosabb a csoportos élmények, vagy a csoportos utazás megszervezésekor?

csoportban utazunk

Az első feladat vázolni a célokat, vagy a közös érdeklődési köröket, amit aztán össze kell párosítani az ezeknek megfelelő legjobb úti céllal. A tapasztalat persze azt mutatja, hogy ezeknek a csoportoknak sokkal több szervezésre és segítségre van szüksége, mint egy 5 fős családnak például, mert a csoport létszámából adódóan az emberekkel együtt számos különböző igény is találkozik – vagy rosszabb esetben ütközik – egy-egy ilyen utazás vagy program szervezése során. A sikeres nagy összejövetel egyik legfontosabb kulcsa viszont kétségtelenül maga a helyszín, ahol megfelelő környezetet lehet kialakítani az emberi kapcsolatok építéséhez.

„Szeretjük azokat a helyeket, amelyeket átvehetsz, teljes személyzettel, így azt csinálhatsz, amit akarsz, és amikor akarsz, anélkül, hogy mások miatt aggódnál. De például egy nagyobb szálloda egy egész épületét vagy egy emeletét is elfoglalhatjuk, hogy mindenki közel lehessen egymáshoz. Minden ilyen csoportban szükség van közös terekre, ahol mindenki összegyűlhet, hogy összekovácsolódjon és kapcsolatot teremtsen. Az egyik nagyszerű dolog egy villa megosztásában az, hogy mindenki nyitva hagyhatja az ajtót, és reggelente pizsamában kávézhat. Ezt próbáljuk meg utánozni, mondjuk úgy, hogy kibérelünk egy lakosztályt, és azt tesszük meg közös klubhelyiségnek.”

– részletezte Jack Ezont, az Embark Beyond alapítója

Magyarország első, csoportos utazásokra és programokra fókuszáló katalógusa reagál a változó piaci igényekre

Ha szállást üzemeltetsz, és aktív kikapcsolódást nyújtó, valamint szórakoztató programokat is szervezel látogatóidnak; ha kulturális vagy történelmi helyszínt üzemeltetsz, gasztronómiai programokat szervezel, netán gyermekes családoknak vagy gyermekcsoportoknak szóló programok a specialitásod, illetve céges vagy bármilyen egyéb csoportoknak jól értékesíthető szolgáltatással rendelkezel, akkor most képzeld el, hogy a csoportok egymásnak adják a kilincsedet. És most a képzeletet ültesd át a valóságba, amiben a 2024-ben elstartoló legújabb magyar platform, a csoportbanutazunk.hu segít neked.

csoportban utazunk

A csoportbanutazunk.hu egy olyan online katalógus, ahol névvel, képpel, szöveggel és közvetlen elérhetőséggel jelenhetnek meg a szolgáltatók, a különböző csoportok pedig városonként vagy tájegységenként, kapacitás és szolgáltatás szerint is böngészhetnek a kínálatban. Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője 20 éves turisztikai menedzsment tapasztalattal rendelkezik, aki a szakértő csapat hozzáértő, elhivatott és lelkes tagjaival együtt azon dolgozik, hogy a szolgáltatóknak többszörösen megtérüljön a befektetett megjelenési díj. A weboldalon szűrhető listában megjelenő szolgáltatók saját részletes aloldalt kapnak, ahol valamennyi szolgáltatásukat és legfontosabb jellemzőiket szerepeltethetik, kiemelve a csoportoknak szóló előnyöket. A találati listában többféle kiemelési lehetőséget kínálunk a szolgáltatóknak a célzott és hangsúlyos elérés érdekében.

Milyen előnyökkel jár, ha regisztrálsz a csoportbanutazunk.hu weboldalra?

 • Megjelenés egy kifejezetten csoportokra, csoportos utazásra és programokra szakosodott katalógusban
 • Jutalékmentes megrendelések, direkt megkeresések csoportok fogadására
 • Magas láthatóság: hely és kapacitás szerinti kereséssel könnyedén megtalálhatóvá válik szolgáltatása a csoportos utazások és programok szervezői számára
 • Kiszámíthatóság, előre tervezhetőség – a csoportok jellemzően jóval előre foglalnak, ezáltal tervezhetőbbé teszik a kiszolgálást, üzemeltetést
 • Magasabb bevétel: csoportok fogadásával megnövekedhet az egy látogatásra jutó átlagos bevétel, emellett csökkennek az adminisztrációs és egyéb költségek.
 • Visszajáró vendégek: csoportokra különösen igaz, hogy ahol jó kiszolgálást, élményt kaptak, oda a következő években is visszatérnek. 
 • Nagyobb kitöltöttség szezonon kívül is: csoportoknál gyakoribb a szezonon kívüli foglalás. 
 • Reklámköltség-megtakarítás az oldal hirdetései által generálódó automatikusan növekvő eléréssel

Mit kapsz a csoportos utazásokra szakosodott oldalon való megjelenéssel?

 • Színvonalas, informatív aloldal, ahol könnyen eligazodnak a csoportos utazásokat, programokat keresők
 • Interjúlehetőség és akár rendszeres megjelenés turisztikai és utazás témájú blogposztokban
 • Félévente statisztikák a kategóriádnak, térségednek megfelelő keresésekről
 • Megjelenés a Facebook és Instagram felületeken
 • Változatos további kiemelési lehetőségek

A csoportbanutazunk.hu oldal 2024. első negyedévében lesz elérhető. Az indulás előtti toborzási időszakban extra kedvezménnyel lehet hirdető partnerként csatlakozni.
Itt regisztrálj!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben