Lefedik a Dagály fürdő kültéri medencéit télen? Eltérő véleményen a törzsvendégek

by admin

Meg nem erősített hírek szerint a Dagály Fürdő üzemeltetője a téli időszakra a 25 méteres és az 50 méteres úszómedencék sátras lefedését tervezi. Az utóbbi nem aratott sikert a törzsvendégek körében.

Varázslatos hangulatú kültéri medencékkel vár a Dagály fürdő télen

A 25-ös medence lefedését korábban már a fürdő legendásan elkötelezett törzsvendég köre is szorgalmazta, így az mindenképpen teljes sikernek ígérkezik.

Dagály fürdő fedett medence télen

Tavaly hóember ugrott fejest majdnem, ha minden jól megy, akkor idén már megússza a medencében ázást olvadást.

Az 50-es lefedésével viszont a Dagály talán utolsó, még megmaradt hagyománya tűnne el. Ez a nagyobbik, Duna felé eső, Óbudai-szigetre és Árpád hídra néző medence igazán varázslatos hangulatot és egyedi élményt biztosít télen az úszók számára.

Olyannyira egyedi a feeling, hogy anno, még a BGYH kezelésében felhúztak egy téli, sátras, fedett folyosót, hogy a medence megközelítése nagyobb szélben és fagyban is kényelmes legyen, viszont a medencét meghagyták a szabad ég alatt, hisz’ ott már úgyis fűt a víz, na meg a Dagály-szerelem.

A törzsvendégek aggodalmuknak adtak hangot a Mentsük meg a Dagály fürdőt közösségi oldalukon feltett kérdésre:

Sokan pont a téli-nyári szabadtéri úszáslehetőségért szeretjük a Dagályt, fedett uszodának pedig kiválóan megfelel a Duna Aréna. Véleményetek?

A kommentek között szemezgetve ilyen véleményeket olvashatunk:

Semmiképp se fedjék le! A Dagály szabadtéri ötvenese egyedülállóan különleges! Csak egy forró szauna házikó és egy csobbanó dézsa hiányzik a közeléből. Inkább ezen munkálkodjanak! (lényegesen nagyobb a feeling és jóval olcsóbb mint a sátor)

Ez tragikus lenne, sokan csak ezért jártak ide télen, mert itt lehetett szabadtéren úszni, egyébként máshova mentek volna. Nem csak a feledhetetlen élmény veszne el, de szerintem anyagilag sem járna jól a fürdő, az előbbiek miatt.

A törzsközönségből mindenki a nyitott 50es miatt jár(t) ide. Első csapás a kültéri szauna megszüntetése volt, most ez sátor valszeg megadja a végső döfést. A Széchenyiből is már csak a hosszabb nyitvatartás miatt jöttünk vissza, de marad a Pala es a Széchenyi ezek szerint…”

„Az 50 méteres medencét én is nyitottan szeretem – bár lehetne 1-2 fokkal melegebb a vize ! – de van, hogy a hideg miatt a 25 méteres sátrasat választottam régebben. Jó lenne ha a jövőben is választani lehetne.”

„Kérjük szépen hagyják FEDETLENÜL az 50-es medencét!!! Ez nagyon fontos lenne! A kinti úszásért járok télen is a Dagályba. ?????

Elküldtem a fürdő vezetésének a kérdéseimet arról, hogy mi várható, milyen lesz a Dagály fürdő télen. Amint válaszolnak, közzéteszem.

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Mi az, amiért szereted a Dagály fürdőt? Írd meg!

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
A remek fotókat a Mentsük meg a Dagály fürdőt biztosította.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben