Dánia beutazás karanténkötelezettség koronavírus teszt

Dánia: Nem mindenkit engednek be a határon!

by Waterfan

Dánia érdemi indokok meglétéhez köti a beutazást az általuk narancs besorolásba tett országokból, így jelenleg Magyarországról is. Érdemi ok nélkül nem lehet belépni a Dán királyság területére!

Dánia beutazási korlátozások

A dán hatóságok által kidolgozott kritériumrendszer alapján meghatározásra kerül, hogy mely EU/EGT tagállam, illetve harmadik ország teljesíti a feltételeket ahhoz, hogy Dánia nyitva tartsa felé a határait. Az országbesorolásokról minden héten csütörtökön döntenek, a döntés pedig az azt követő szombaton 0.00 órától lép hatályba. 

A 2020. szeptember 17-i felülvizsgálat során a dán hatóságok azt a döntést hozták, hogy Magyarország narancssárga kategóriába sorolódik át Andorra, Belgium, Csehország, Franciaország, Horvátország, Luxembourg, Málta, Monaco, Románia és Spanyolország, valamint Ausztria, Hollandia, Portugália és Svájc mellé. 

Az új besorolás alapján, 2020. szeptember 19-től, az érintett tagállamokból – így Magyarországról is – a Dán Királyságba érkezők kizárólag, akkor léphetnek be az országba, ha érdemi indok („worthy purpose”) esete áll fenn.

Dánia beutazás karantén koronavírus teszt
Ilyen közösségi élet egy darabig nem lesz

Dánia a beutazáshoz többek között ezeket az érdemi indokokat fogadja el: 

  • dániai munkahely,
  • hallgatói jogviszony, 
  • üzleti célú beutazás,
  • közeli hozzátartozója (gyerek, házastárs, élettárs, nagyszülő, stb.) egy Dániában állandó lakhellyel rendelkező személynek, 
  • ingatlantulajdonnal rendelkezik Dániában.

Az alapos, érdemi indokok alá eső beutazási célt hitelt érdemlő módon kell igazolni a belépés során. Relatív könnyebbség, hogy negatív eredményű korona teszt felmutatása nem feltétele a belépésnek. Az érdemi indokokról részletesen a dán rendőrség honlapján olvashatunk. 

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és fürdős eseményekről értesülhetsz a csoportunkban, várunk szeretettel. Ha hasznosnak gondolod az infót, oszd meg!

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
forrás: Konzuli Szolgálat információi

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben