Emma Máv Volán utazásszervező

Elindult EMMA, a MÁV és a Volán egységes utazástervezője

by Polisor Bettina

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője – írja az MTI.

Az integrált hálózat kialakítása érdekében tett újabb lépést jelenti az EMMA megvalósulása

Az EMMA az első olyan, integrált utazástervező platform Magyarországon, mellyel nemcsak a hazai vasúti és autóbuszos menetrendek válnak elérhetővé, hanem a járatok valós idejű adatai is, ezáltal pedig gyorsan és megbízhatóan megtervezhető az utazás, ha az utas vonattal, autóbusszal, vagy ezek kombinációjával szeretne eljutni az úticéljára.

„Egy évtizede szakmai igény, másfél éve pedig egyértelmű politikai akarat is van arra, hogy a helyközi közlekedésben működő vállalatok által nyújtott szolgáltatások egy hálózattá álljanak össze és országosan is közös kötelékben nyújtsanak szolgáltatást.”

– mondta el a MÁV Zrt. szerdai sajtótájékoztatóján Hegyi Zsolt, a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese

Az ország- és vármegyebérletek tavalyi bevezetése jelentette az első lépést az egységes, integrált közösségi közlekedés útján, majd idén március 1-jétől egyszerűsítették, egységesítették és kiterjesztették a kedvezmény- és tarifarendszert.

Az EMMA menetrendi keresőjébe 70 település közlekedési hálózata került be

Az EMMA célja, hogy teljes útvonaltervet javasoljon a felhasználóknak belföldön, két tetszőleges pont között

  • vonattal,
  • HÉV-vel,
  • helyközi autóbusszal,
  • a Szeged-Hódmezővásárhely közötti vasútvillamossal, valamint
  • több mint 70 település helyi járataival (például BKK, DKV, MVK, SZKT, Volánbusz helyi járatok) egyaránt.

Ugyanakkor az EMMA nem váltja ki a megszokott jegyértékesítési felületet, így a megfelelő útvonal megtervezése és kiválasztása után egy gombnyomással az ELVIRA-ra jutva vásárolható meg a vonatjegy.

Az EMMA a MÁV-Volán-csoport digitális portfóliójának legújabb tagja

A MÁV-Start, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz helyközi járatai mellett az egyes helyi járatok menetrendi és valós idejű, forgalmi adatait egyaránt megjelenítő szolgáltatás az emma.mav.hu weboldalon érhető el.

Az éles tesztüzemből adódó tapasztalatok alapján a társaság dolgozik az EMMA funkcióinak továbbfejlesztésén, újabb települések integrálásán is. A széleskörű véleménygyűjtés érdekében az észrevételeket már most is fogadják az [email protected] e-mail címen.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben