ezekbe a városokba repülhetünk februárban Budapest Airport közvetlen járatok Budapestről

Fele annyi városba repülhetünk Budapestről februárban, mint januárban

by admin

A 2021 február sem sok helyet tartogat, ahová közvetlen repülőjárattal juthatunk el Budapestről (BUD), de azért akadnak célpontok, még karanténmentes úti célok is! 2021 második hónapjában az alábbi 23 lehetőségünk van, hogy repülőn hagyjuk el a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Januárban még ennek a duplája volt elérhető.

LégitársaságÚticélHeti járatszám 
AeroflotMoszkva2
EasyjetBasel2
EasyjetGenf1
EgyptairKairó1
EgyptairHurghada1
EmiratesDubaj3
EurowingsDüsseldorf2
FinnairHelsinki1
KLMAmszterdam13
LOTSzöul 1
LOTVarsó5
LufthansaFrankfurt10
Qatar AirwaysDoha3
RyanairDublin, Manchester, London (STN)5-8
Turkish AirlinesIsztambul5

A járványhelyzettel összefüggésben hozott nemzetközi szabályozások függvényében a légitársaságok menetrendje természetesen bármikor változhat. A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy minden esetben tájékozódjanak az adott légitársaság saját honlapján is az utazásuk tervezése során. A világszerte folyamatosan változó beutazási szabályok, helyi karantén rendelkezések és a negatív koronavírus-teszthez kötött határátlépések miatt a megszokottnál több ügyintézésre kell felkészülnünk, ha útnak indulunk.

Érdemes a tervezettnél legalább 15-30 perccel korábban érkezni a repülőtérre, hogy stresszmentes lehessen az utazás és gördülékeny az adminisztráció.

Januári eredmények: az utasforgalom stagnál, de a teherszállító gépek és a cargo dübörög

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 januárjában 66148 utast kezelt, ami 94,3%-os visszaesés 2020 januárjához képest, amikor még se híre, se hamva nem volt a koronavírusnak errefelé.

Bár az utasforgalom visszaesett, a Budapest Airport cargo forgalma – a rekordot döntő 2020-as év végi eredményt követően – tovább szárnyal. 12516 tonna árut kezeltek, ami 15,7%-kal haladja meg az előző évi szintet. Az immár több mint egy éve átadott BUD Cargo City tehát továbbra is jó úton halad afelé, hogy Közép-Kelet-Európa elsőszámú cargo kapujává váljon, a jövőben is erős támogatást nyújtva a nemzetgazdaság számára.

A légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén; a BUD cargo csapata nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút.

Minden alkalommal meg szoktam jegyezni, hogy bár a gazdasági siker remek dolog, de fontos lenne a fejlesztések során a lakosság és sok százezer ember életminőségének és egészségének érdekét és jogát is figyelembe venni. Fenntartható fejlődés nélkül nem lehet a jövőben sikertörténetet alkotni.

Csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is értesülhetsz, várunk szeretettel. Ha érdekes volt ez a gyűjtés, oszd meg másokkal is!

Jó utat és sok élményt 2021-ben!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

fotó: Budapest Airport

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben