Finnország Észtország zöld folyosó fenntarthatóság Green Destinations

Finnország és Észtország a fenntartható turizmusba invesztál

by Kassay Tamás

A Green Destinations világtalálkozóján írták alá Tallinn és Helsinki polgármesterei, valamint az érintett kikötők és gazdasági szereplők azt a megállapodást, amelynek keretében létrehozzák az Észtország és Finnország közötti zöld folyosót. 

A Green Destinations találkozóján írták alá a Finnország és Észtország közötti zöld folyosó megállapodást

A 2 napos konferencián mintegy 40 ország turisztikai szakértői találkoznak, Magyarországot az Innotime Hungary Kft képviseli, munkatársaik két előadást is tartanak a magyarországi fenntartható turizmus gyakorlati eredményeiről.  

Észtország jelenleg a 4. legfenntarthatóbb ország a statisztikák szerint, Tallinn pedig ebben az évben Európa Zöld Fővárosa, de Finnország is elkötelezett a fenntarthatóság mellett. A mostani megállapodás keretében mindkét városban zöld tömegközlekedést kínálnak a látogatóknak, s a két ország közötti kompközlekedés teljes folyamatát is klímabarát megoldásokkal oldják meg. Jelenleg a Tallinn és Helsinki közötti kompot évi mintegy 9 millió utas használja, illetve 2 millió autót szállítanak éves szinten.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben