Airbnb Ukrajna foglalás segítség

Foglalj Airbnb-n Ukrajnában és segítsd az ottaniakat

by Kassay Tamás


Közösségi akció keretében új lehetőséget találtak arra, hogy közvetlenül juttathassunk pénzhez ukrán családokat. A háború sújtotta területen üresen álló Airbnb-szállásokat kezdtek el kivenni emberek, hogy ezzel juttassák forráshoz a bevétel nélkül maradt ukránok egy részét – jelentette a Guardian.

Az Airbnb február 28-án jelentette be, hogy 100 ezer menekült számára biztosítanak ingyenes szállást (itt irtam róla), most pedig egy közösségi akció keretében született ez az új megoldás.

A Magyarországon kevésbé, de világszerte népszerű Twitteren jelentek meg posztok arról, hogy egyes felhasználók ukrán településeken foglaltak szállást Airbnb-n keresztül.

Az Airbnb már reagált is az akcióra, 100%-ban elengedik a foglalóportálra eső jutalék összegét minden ukrajnai foglalás esetén, tehát a foglalás díj teljes egészében az ottani szállásadókhoz kerül.

„Nagyra értékeljük közösségünk nagylelkűségét ebben a válságos pillanatban” […] „Az Airbnb ebben az időben minden vendég- és vendéglátói díjat elenged az összes ukrajnai foglalásra vonatkozóan”.

-nyilatkozta az Airbnb szóvivője.

Az Airbnb emellett arról tájékoztatott, hogy vizsgálják az Oroszországból való teljes kivonulás lehetőségét.

Egy másik technológiai óriás, a Tripadvisor eközben kifejezetten unszimpatikus lépést tett, ugyanis étteremkritikának álcázva terjedt az orosz megszállás híre, de a TripAdvisor letiltotta az orosz helyek értékelését. Erről a Telex írt, a lényeget összefoglalom:

Az Anonymous csoport hétfőn dobta be az ötletet, hogy az internetezők orosz éttermek Google Maps és Tripadvisor értékeléseibe írják bele a háború és az orosz megszállás tényét, valamint a háború ellenes tüntetések helyét és idejét. Erre azért van szükség, mert Oroszországban erősen korlátozott és szűrt a közösségi média, viszont ezekben a vendégértékelésekben cenzúra nélkül lehetett üzeneteket közölni. Például:

„Az étel remek volt! Sajnos Putyin elvette az étvágyunkat azzal, hogy lerohanta Ukrajnát. Szálljatok szembe a diktátorotokkal, állítsátok meg ártatlanok megölését! A kormányotok hazudik nektek. Szálljatok szembe!”

A TripAdvisor szerdán bejelentette, hogy egy időre kikapcsolja az orosz helyek értékelésének lehetőségét. Eddig sem szerettem ezt a platformot, ezután csak megerősítette azt a nem túl rózsás képet, amit már eddig is alkottam róla. Az volt vele a bajom, hogy ellenőrizetlenül engedtek értékeléseket beküldeni, konkrétan iparág épület már arra, hogy a konkurenciát lehúzzák, saját magukat pedig fényezzék a helyek. Mindenki döntse el, hogy ez így mennyire hiteles.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben