forma 1 Budapest turizmus infúzió augusztus 20 fontos

Budapest turizmusa infúzió cseppeket kap: Forma-1 és augusztus 20. kiemelt fontosságú

by Kassay Tamás

A részben Budapesten megrendezett labdarúgó-Európa-bajnokság ugyan csak 50%-os töltöttséget, de azért némi életet hozott a fővárosba. Július utolsó hétvégéjén újabb világesemény, a Forma-1 látogat el a már legendás Hungaroringre, nyár végén pedig a minden korábbinál nagyobb és látványosabb augusztus 20-i ünnepségsorozat ad némi esélyt arra, hogy Budapest megteljen látogatókkal.

A Forma-1 jegyeladásai jól alakulnak, a vendégek 70%-a külföldről érkezik a Hungaroringre és Budapestre

Több, mint 40 ezer jegyet értékesítettek elővételben, ezzel a 2016-os futam számait sikerült meghaladni. A legtöbb rajongó a világbajnokságot vezető holland Max Verstappen miatt érkezik egészen Hollandiából, emellett sok látogató indul útnak Ausztriából, Németországból és Olaszországból is.

„Nálunk nincsenek csapatok, a szurkolni érkező egyéni vendégeknek köszönhetően viszont érezhetően emelkedett a foglaltság minden egységünkben. Van, ahol a 30-ról 40-50 százalékra, máshol a 15-ről 30-40 százalékra nőtt a kihasználtság a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakban” – tájékoztatta a Turizmus.com oldalát Flesch Tamás, a Continental Group ügyvezető igazgatója.

A Danubius Hotels szállodái kicsit magasabb átlagos foglaltság mellett működtek az utóbbi hetekben, esetükben 30% körüli szintről 80% környékére emelkedett a foglaltság a Forma-1-es hétvégére.

Néhány luxus szálloda ugyanakkor speciális helyzetben van, mert a versenyző csapatok számára adnak szállást, ilyenkor ők akár teltházzal is tudnak futni.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport és Hírlevelünk.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben