Fülöp-szigetek Palawan legtrendibb úti célok közt

A fülöp-szigeteki Palawan 2024-ben a világ legtrendibb úti céljai közé került

by Polisor Bettina

A Fülöp-szigetek koronaékszere, a fenntarthatósági törekvéseiről is híres Palawan szigetcsoport újabb rangos elismerést kapott, ezúttal a Tripadvisor választotta 2024-ben a világ egyik legkedveltebb úti céljának, megerősítve ezzel a sziget tartós vonzerejét.

A Tripadvisor elismerése megerősíti Palawan státuszát, mint a felfedezők számára kötelezően látogatandó úti cél

A digitális útikalauz évente összeállítja listáit azokról az úti célokról, amelyek az utazók figyelmét felkeltik. A Travelers’ Choice Awards Best of the Best győztesei olyan úti célok, szállodák, tengerpartok, éttermek és élmények, amelyek 12 hónap alatt nagyszámú és kiemelkedő értékelést kaptak. Ezen belül a Trending Destinations és a Top Destinations listák felhasználók millióinak utazási döntéseit befolyásolják. A fülöp-szigeteki Palawan idén negyedikként került fel a Trending Destinations listájára, a sorban pedig csak Tokió, Szöul és a vietnámi Hạ Long-öböl előzte meg.

Palawan páratlan természeti szépségéről és egyedülálló varázsáról híres, az ország érintetlen és kristálytiszta türkizkék vizével, buja trópusi tájaival és idilli fehérhomokos strandjaival büszkélkedhet. A szigetet régóta ünneplik a felelős és fenntartható turisztikai gyakorlataiért, miközben az megőrzi természeti örökségét és biológiai sokféleségét.

Az utazók úgy emlegetik Palawant, mint „a mennyország egy szeletét, amely egzotikus vadvilággal, festői halászfalvakkal és UNESCO világörökségi helyszínekkel teli”. A Tripadvisor-felhasználók körében a sziget nagy visszhangot keltő látnivalói között szerepel a világ egyik legjobb búvárhelyének tartott japán hajóroncsok Palawan északi részén, a Calauit Vadvédelmi Terület veszélyeztetett állatai és a Puerto Princesa földalatti folyó is.

„A Tripadvisor legújabb elismerése a sziget időtlen vonzerejének egy újabb bizonyítéka. Palawan turisztikai fejlődésének, fenntarthatóságának biztosítása és az utazók számára a turisztikai élmény fokozásának elősegítése rendkívül fontos, ezért a nemzeti kormány együttműködik, és partnerséget vállal Palawan helyi önkormányzati egységeivel. Nem is lehetnénk hálásabbak az utazóknak, amiért Palawant a globális utazási trendek élvonalába helyezték. Ez az egyedülálló eredmény arra ösztönöz bennünket, hogy továbbra is kitartsunk a fenntartható turizmus iránti elkötelezettségünk mellett, és bemutassuk Palawan szépségét a világnak. Ezen túlmenően Palawan Tripadvisoron elért győzelmi sorozata minden bizonnyal pozitív hatással lesz a turisztikai iparra. A globális elismerésnek köszönhetően a sziget a látogatók számának növekedésére számíthat, ami lendületet ad a helyi gazdaságnak, és megerősíti Palawan pozícióját, mint elsőrangú utazási célpont”

– mondta Christina Garcia Frasco turisztikai miniszter az elismerés kapcsán

A turisztikai miniszter hozzátette, hogy a fenntartható gyakorlatok, a természetvédelmi erőfeszítések és a közösségi szerepvállalási kezdeményezések a következő generációk számára történő megőrzés szerves részei. Ha érdekel, hogy milyen különleges programokat tartogat számodra a délkelet-ázsiai szigetország, a következő összefoglalónkból megtudhatod:

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben