tengerjáró hajó Icon of the Seas

Januárban indul a Royal Caribbean új tengerjáró hajója, az Icon of the Seas

by Polisor Bettina

Több mint 900 napig dolgoztak az Icon of the Seas nevű hajón, amely a Royal Caribbean társaság flottájának legújabb tagja. A hajó több mint 1200 fős legénységével a finnországi Meyer Turku hajógyárban ünnepelte annak közelgő, januári indulását. A tengerjáró első útja a spanyolországi Cádizba vezet majd, ahol elvégzik az utolsó simításokat rajta.

A Royal Caribbean hajótársaság ünnepélyes keretek között mutatta be legújabb, óriási tengerjáróját

A nagyszabású ünnepségen a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója, Jason Liberty, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója, Michael Bayley és a Meyer Turku vezérigazgatója, Tim Meyer is részt vettek.

Ma többet ünnepelünk, mint egy új hajót, hiszen egy 50 éves álom vált most valóra. Ez egyben remek példát állít arra, hogy a Royal Caribbean-nél folyamatos az innováció. Családok és nyaralók milliói szereznek majd örök emléket az Icon of the Seas -nek hála.”

– árulta el Jason Liberty, a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója.

A Royal Caribbean új hajója hétéves álmot váltott valóra

Az új hajó valóban lélegzetelállító: a kétéves építkezés során felkerült rá többek között egy egyedülálló, speciális üveg- és acélszerkezet, amelynek kivitelezése minden eddiginél komolyabb mérnöki munkát követelt meg. A hajón továbbá hét medencét és hat vízicsúszdát is találnak majd a szerencsés kikapcsolódni vágyók. November 29-től a Royal Caribbean weboldalán is követhetjük az új hajó útját, amely először a spanyolországi Cádizban állomásozik majd, hogy az utolsó simításokat is elvégezhessék rajta első valódi útja előtt.

Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója elmondta, hét évvel ezelőtt született meg az a merész vállalás, hogy egy olyan forradalmi hajót hozzanak létre, amely minden család és utazó igényeit egyszerre képes kielégíteni. Az Icon of the Seas fedélzetén családok, párok vagy bulizni vágyó barátok is remekül eltölthetik majd a szabadidejüket.

A szervezett utak bővelkednek majd a meglepetésben, hiszen lesznek

  • izgalmas játékok
  • koncertek
  • óriási vízipark
  • kötélpálya
  • színházi előadások
  • minigolf

és még sok-sok extra programlehetőség. Az Icon fedélzetén kapott helyet a világhírű hajótársaság első swimup bárja is, ahonnan pazar kilátás nyílik az óceánra.

tengerjáró hajó Icon of the Seas
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Icon of the Seas szingliknek és családoknak is ideális

Az adrenalinfüggő bulizni vágyók mellett a kisgyermekes családokra is gondoltak: kifejezetten picik számára kialakított medencékkel és külön gyermekmenüvel készültek a pöttöm kalandoroknak. A hajón egyébként 15 étterem, tucatnyi bár és társalgó várja a pihenni vágyókat, és olyan legendás vendéglátóhelyekkel is találkozhatunk a hajón, mint például a Giovanni’s Italian, a Kitchen & Wine Bar, vagy éppen a Starbucks.

Az Icon a hajótársaság első olyan hajója, amely cseppfolyósított földgázzal (LNG) is üzemeltethető. A kettős üzemanyaggal működő motorok bevetése az első lépés az iparág környezetvédelmi törekvéseivel összhangban.

2024-ben az utazók a Royal Caribbean kínálatából rengeteg különleges vakáció közül választhatnak, és ellátogatnak a Perfect Day CocoCayre, a Bahamákon található privát szigetcsodára is. A részletekről a hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. tud tájékoztatást adni.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben