Helyek, ahová leginkább visszahúz a szívünk

by Polisor Bettina

A Remitly vezető digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat széleskörű kutatása feltárta, hogy melyek azok a helyek, amelyekhez az emberek a legnagyobb mértékben kötődnek, és ahová a leginkább visszavágynak – írja a Travel Daily Media

Japán az egyértelmű kedvenc

A közösségi média az a hely, ahol a legtöbben megosztják és kifejezik honvágyukat, vagy azt, ha valahová szeretnének újra eljutni, ezért az elemzők összesen 1 572 579 bejegyzést vizsgáltak meg – öt évre visszamenőleg – ami alapján megállapították, hogy Japán az az ország, ahová a legtöbben visszavágynak.

Az eredmény nem meglepő, főleg azok számára, akik jártak már Japánban, hiszen az ország világszerte ismert a barátságos helyiekről, a különleges ételekről, valamint a nyüzsgő városok és a lenyűgöző természet csábító keverékéről.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

A második helyen Mexikó áll, amely az olcsó megélhetés és a kedvező időjárás mellett élénk kultúrájáról és nagyszerű tájairól is ismert.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén az Amerikai Egyesült Államok és Dél-Korea áll, amiket szorosan követ Olaszország, de felkerült a listára Spanyolország, Venezuela, Kanada, Brazília és Kolumbia is.

Városok tekintetében Amerika a sereghajtó

Városokra vetítve az USA viszi a pálmát, a világ tíz legjobban „hiányolt” városa közül ugyanis hat Amerikában található.

A legelső helyen New York, a Föld egyik leglátogatottabb és legnépesebb városa áll, amit tengernyi turisztikai látványossága, valamint a számtalan munkalehetőség együttesen tesznek olyan várossá, ahova még egy rövid tartózkodás után is szívesen visszatérnénk.

A top tízben szerepel még Los Angeles a második helyen, valamint Chicago, Atlanta és Washington DC. A dobogóra harmadikként London került, de az európaiak közül ott van a sorban Párizs is, ahová a nyugodt életmód, a gazdag kultúra és a kiváló francia egészségügyi rendszer előnyei miatt vágynak vissza a legtöbben – akár életvitelszerűen is.

„A honvágyat mindannyian megtapasztaltuk már életünk során, és ez még inkább jellemző azokra, akik új helyre költöztek, és hátrahagyták szeretteiket. Ez a kutatás azonban azt mutatja, hogy nem csak a szeretteink és a minket körülvevő emberek, hanem maga a hely is nagyban hatással van az érzéseinkre. Ha valami, akkor ez egy nagyszerű emlékeztető arra, hogy a lehető legteljesebben éljük meg és élvezzük ki annak a városnak/országnak az adottságait, ahol jelenleg élünk, és ne feledjük, hogy minden új hely iránti kötődés idővel alakul ki.

Mondta Jago McKenzie, a Remitly ügyviteli igazgatója.

Ha érdekel, olvasd el, hogy a magyarok körében melyik ország a legnépszerűbb úticél 2023-ban, a turizmus világának alapos és minőségi híreiért pedig iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben