Megnyílt a Hollófészek kilátó a Zselic magaslatán

by Kassay Tamás

Új kilátót adtak át a Zselic legmagasabb pontján, a baranyai Bakóca község szomszédságában található Hollófészek (358 méter) elnevezésű magaslaton csütörtökön.

Átadták a Hollófészek kilátót a Zselic magaslatán

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke kiemelte: a „kincses” Baranya egyedülálló épített és természeti értékekkel rendelkezik. Felidézte, hogy a ciklus során a zselici Hollófészek magaslat mellett a vármegye másik emblematikus pontján, a Mecsek legmagasabb hegyén, a Zengőn is létesült egy kilátó, amely az egyik leglátogatottabb baranyai turisztikai célponttá vált.

E beruházások azt bizonyítják, hogy a vármegyei önkormányzat jó gazdája a térségi projekteknek, hiszen a turizmus élénkítését szolgáló beruházások – emelte ki.

A tölgyfa szerkezetű, hagyományos ácskötések és mérnöki acél szerelvényes kötések kombinációjával létrejött, 28 méter magas, kilencszintes Hollófészek kilátó az országos kéktúra útvonalán helyezkedik el a Zselicben.

Hollófészek kilátó Zselic
Fotó: Bakócáért Egyesület

A Baranya Vármegyei Önkormányzat a beruházást egy, a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert pályázat részeként valósította meg.

A 130 millió forintos projekt másik elemeként megújult a közeli, a dohányzás történetének emlékeit bemutató ibafai pipakiállítás is, amely korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával, interaktív módon mutatja be a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben