Horvátország beutazási korlátozás oltás nem kell

Fontos változás Horvátország beutazási korlátozásaiban

by Kassay Tamás

Péntektől Horvátország megszünteti a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások jelentős részét az MTI híre szerint. Néhány helyen kell még maszk, de a legtöbb helyen már nem, ami pedig a magyarok számára igazán fontos változás, hogy:

nem kell oltottsági igazolást felmutatni Horvátországba beutazáskor.

Az uniós állampolgárok (és az ukrajnai menekültek) korlátozás nélkül léphetnek be Horvátország területére, nincsen szükség az oltottság igazolására. Más, nem uniós állampolgároknak még igazolniuk kell védettségüket a vírussal szemben.

„Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük”

– mondta Davor Bozinovic horvát belügyminiszter csütörtökön.

A korlátozások feloldását a belügyminiszter azzal indokolta, hogy a horvát járványhelyzet kedvezőbb, mint a tavalyi év végén, vagy az idei elején volt.

A maszk viselése kötelező marad a kórházakban és az egészségügyi, illetve szociális intézményekben, de zárt térben máshol nem kell viselni.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben