Booking.com hotel mapping GIATA

Újít a Booking.com, ennek örülni fognak a szállásadók és a vendégek is

by Kassay Tamás

Új fényképkezelési és tárolási megoldást vezet be a Booking.com. A GIATA, az utazási iparágban a statikus leíró tartalmi megoldások terén piacvezető szerepet betöltő vállalat bejelentette, hogy kibővítette partnerségét a Booking.com online szállásportállal, amelyik épp azon fürgélkedik, hogy teljes értékű utazási platformmá váljon.

A GIATA – Booking integráció révén a GIATA DRIVE felhasználói könnyedén tárolhatják és terjeszthetik képeiket közvetlenül a Booking.com fiókjukon keresztül. A felhasználóbarát GIATA DRIVE felületen keresztül is lehet csatlakozni egyetlen kattintással, az egyedi „Booking.com Quick Connect” gombra bökve. Ez a lépés csak egy a sok közül, amivel a Booking teljesen átalakítja a korábbi működését és minden eddiginél integráltabbá válik.

Booking.com hotel mapping GIATA
A Booking.com bővíteni tervezi partnerségét a fotókezelő- és értékelési rendszerekkel, és további speciális felhasználási eseteket szeretne feltárni. forrás: booking.com

Mi az a GIATA Drive?

A GIATA DRIVE egy olyan robosztus szállodai tartalomkezelő eszköz, amely zökkenőmentessé és egyszerűvé teszi a szállodai tartalmak kezelésének és terjesztésének folyamatát. A platform felhasználói több mint 70 országban több mint 20 000 értékesítési csatornán oszthatják meg képeiket, adataikat, szövegeiket és szolgáltatásaik leírását. A GIATA DRIVE közvetlen hozzáférést biztosít a főbb foglalási rendszerekhez, és hatékonyan továbbítja a tartalmat a vezető utazásszervezőkön keresztül számos országba.

„A Booking.com a GIATA régi partnere. Együttműködésünk most a hotel mappingen túl a tartalomkezelésre is kiterjedt, ami rendkívül leegyszerűsíti a szállodai képek kezelésének és valós idejű terjesztésének folyamatát. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyik fő tartalommegosztási partnerük lehetünk, és ilyen szorosan együttműködünk azon célunk érdekében, hogy a szállodát a legjobb fényében mutassuk be a végfelhasználónak.”

– mondta Kalina Nikolova, a GIATA üzletfejlesztési igazgatója.

Mi az a hotel mapping?

A hotel mapping, magyarul szállodai leképezés, avagy szállodatérképezés a különböző forrásokból származó ingatlanazonosítók egyetlen rekordba történő összevonását jelenti, hogy elkerülhetők legyenek a következetlen elnevezések és a duplikációk, például a találati listákban. Duplikációk és következetlen listázások akkor fordulnak elő, amikor egy OTA, vagy utazási iroda két vagy több csatornából is betölt információkat, például channel managerek-en keresztül, vagy különböző más OTA-któl, GDS-ekből. Ez lényegében elkerülhetetlen, mert 1-1 szálláshely több platformon is elérhető és foglalható.

Igen ám, de amikor 2 nagy OTA ugyanazon szállást hirdeti és számos – az átlag felhasználó számára ismeretlen – online partnere felé továbbítja szálláshely adatait, akkor ezek képesek összeakadni, ugyanis teljesen más virtuális azonosítókat használ a Booking és mondjuk a Hotelbeds rendszere ugyanarra a szálláshelyre.

Hogyan működik a hotel mapping?

Például a Hotelbeds és a Booking.com eltérő azonosítókkal és elnevezési konvenciókkal rendelkezhet a különböző szálláshelyek tekintetében. Ugyanaz a szálloda lehet például Palm Inn a Hotelbedsnél és Palm Inn Hotel & Casino a Booking.com adatbázisában. A hotel mapping szolgáltatások általában átnézik az olyan statikus attribútumokat, mint a házirend, az értékelések, a minősítések és a földrajzi elhelyezkedés, hogy azonos ingatlanokat találjanak, és egyetlen azonosító alatt egyesítsék őket. Ez magában foglalhatja a hibák kijavítását és a leltáradatok minőségének javítását is, tehát:

A hotel mapping különböző forrásokból származó adatokat egyeztet, és a különböző platformok azonos tárgyú bejegyzéseit egységes azonosító alatt egyesíti.

Általában a hotel mapping olyan részletek kezelésére vonatkozik, mint például:

  • szálláshely neve,
  • kapcsolattartási adatok,
  • cím, irányítószám,
  • leírások,
  • földrajzi elhelyezkedés,
  • irányelvek stb.

A hotel mapping szoftver segít visszaszerezni ezt a kontrollt és egységesíteni a tartalmat, javítva a bemutatott adatok minőségét és pontosságát, és végső soron az ügyfelek elégedettségét. Ha a több szolgáltató által javasolt árak eltérnek, ez azt is lehetővé teszi az OTA számára, hogy a legjobb árat válassza ki, és több foglalást biztosítson az adott szálláshelynek.

A GIATA ezen szolgáltatása bővül most ki a fotók kezelésével, hogy mindenhol a legfrissebb képek szerepeljenek, ha az adatok alapján elérhető az információ, akkor pedig ezek a képek a megfelelő szobatípusokhoz legyenek párosítva.

Miért fontos a hotel mapping-ben a leltáradatok minősége?

Booking.com hotel mapping GIATA
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználói élmény. Az utazók a keresés és a foglalás során esetenként duplikált szállodákat vagy leginkább duplikált szobákat láthatnak. Bár ez önmagában nem kritikus hiba, de a hiányzó, vagy rossz leírások és félrevezető, másik szobát bemutató képek rontják a felhasználói élményt és a bizalmat. Ezért jobb, ha egyetlen aktuális és korrekt forrás áll rendelkezésre, és az a legjobb és legfrissebb tartalmat választja ki a megjelenítéshez.

Fontos, hogy a szállásadók pontos adatokat és jó minőségű képeket töltsenek fel, helyesen adják meg, hogy melyik fotó melyik típusú szobát ábrázolja!

A GIATA 20 évre visszatekintő statisztikái szerint a szállodák körülbelül 2 százalékában évente jelentős változások történnek, akár a névben, akár a szállodaláncban, amelyhez tartoznak, akár a telefonszámban. A hotel mapping segít ezeket a változásokat észlelni és feldolgozni, végeredményben pedig naprakészen tartani a szállodai adatokat.

A hotel mapping hibák jelentős költséggel járnak

Németországban egy átlagos hotel mapping hiba körülbelül 1500 euró többletköltséget okozhat egy OTA számára. Egy 2700 eurós átlagos utazási ár mellett egy OTA-nak ennek az összegnek körülbelül 55 százalékát kell elköltenie, amennyiben a hibás adatok miatt nem megfelelő a szálloda és az utas lemondja a szobát, és relokációra van szükség, akkor meg kell téríteniük az új szállás díját, és akár a transzfer költségeit is.

Ezek miatt a hotel mapping szolgáltatók szolgáltatási szintje mára már kiemelkedően magas, a szolgáltatók azt állítják, hogy 99,99-99,999 százalékos feltérképezési pontosságot érnek el. Végeredményben minden egyes térképezési hiba kárt okoz a vállalat P&L-jének és hírnevének.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben