Izrael légtérzár lezárta határait karantén Ben Gurion repülőtér Tel-Aviv

Izrael légtérzár bevezetéséről döntött és ismét bezár

by Waterfan

Az izraeli kormány vasárnap megszavazta a Ben Gurion Nemzetközi Repülőtér (TLV) lezárását, amely kedden lép életbe. Kivételes esetekben közlekedhetnek csak járatok – számolt be róla a Times of Israel.

Hermetikusan lezárták Izrael légterét

„Hermetikusan zárjuk be az országot. További 1 millió izraelit oltunk be a légtérzár hetében”

mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök a heti kabinetülés kezdetén.

A Konzuli Szolgálat információi alapján: a hónap végéig érvényében levő teljes körű országos lezárás mellett Izrael 2021.01.25-én éjféltől  2021.01.31 éjfélig közel teljes mértékben leállítja a ki- és bejövő légi forgalmat. Izrael légtérzár időtartama alatt az ország elhagyása kizárólag orvosi  kezelés, jogi eljáráson, temetésen való részvétel céljából, továbbá előzetes engedéllyel humanitárius, illetve  speciális egyedi esetben lehetséges. A kiutazási engedélykérésről a Közlekedési Minisztérium honlapján található részletes tájékoztatás. A légtérzár alól beérkező járatok közül a cargo, tűzoltó és a szükséghelyzeti orvosi evakuációs járatok, valamint az Izrael légterén leszállás nélkül átrepülő gépek jelentenek kivételt.

Az izraeli légtérzár oka

Az izraeli légi közlekedés lezárásáról szóló döntés hátterében az áll, hogy az Egészségügyi Minisztérium szerint az országba (vissza)érkező utazók csupán 33 százaléka követte a karanténszabályokat december 26. és január 21. között. Az újonnan megjelent, jobban fertőző mutánsok megjelenése fokozott kockázatot rejt, ezért fokozni kell az óvintézkedéseket. Így most lényegében leállítják a polgári légi közlekedést.

Izrael a 3. országos zárlat közepette van, és a COVID-19 fertőzések megfékezésére törekszik, miközben szorosan figyelemmel kíséri a mutáns törzseket és éppen a világ eddig legsikeresebb oltási programját folytatja, már a lakosság 40%-át beoltották:

Izrael légtérzár Ben Gurion repülőtér vakcina beoltottak aránya
Oxfordi Egyetem, Our World in Data grafikája

A lépésük jól mutatja egyébként, hogy a korábbi feltételezésem beigazolódni látszik, a vakcinák nem jelentik automatikusan azt, hogy gyorsan újra fog tudni indulni a turizmus. Egyelőre éppen sorozatban érkeznek a szigorítási hírek az EU-ból is.

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és wellness témákról értesülhetsz a zárt csoportunkban, várunk szeretettel.

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser
vendégélmény tanácsadó

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben